Chrudim nastoupila do utkání hodně odhodlaně. Domácí nedokázali odolávat hostům déle než šest minut. Tlak na branku Helasu už byl enormní. Klimek během krátké chvíle vyčapal hned několik jasných šancí, ale po přihrávce Davida Drozda už na MATĚJE SLOVÁČKA zívala prázdná branka a s tím ani brněnský fantom nemohl nic udělat - 0:1. O dvě minuty později to bylo o dvě branky. Obrana Helasu sice dlouho působila pevně, ale nyní má velké potíže s odklízením míčů z vlastního brankoviště a toho teď využil Matěj Slováček, jenž krátkým pasem vyzval PAVLA DROZDA ke skórování a ten našel prostor mezi nohama Klimka - 0:2. Trenér Galia reagoval oddechovým časem. Hra se následně vyrovnala. Chrudim ale i tak nezapomněla střílet branky. Přesný pas Koudelky si našel TORRES a ten přesnou ranou ke vzdálenější tyči navyšuje ve 14.minutě skóre na 0:3. Neuběhla ani minuta a bylo to o čtyři góly. Pavel Drozd dokázal vybojovat vyražený míč, patičkou ji posunul na DAVIDA DROZD, pro kterého bylo trefit odkrytou bránu celkem jednoduché - 0:4.

Ani ve druhém poločase hosté jen nebránili čtyřgólový náskok. ve 22.minutě David Drozd přetáhl míč přes osu hřiště, našel přesným pasem TOMÁŠE KOUDELKU, který měl před sebou jen a pouze prázdnou branku - 0:5. Následně přišla velká šance Helasu na snížení. Mužík se Svobodou se dostali do přečíslení dvou na jednoho, druhý jmenovaný posílal míč na Mužíka, který ale nedokázal překonat Eduarda. To jak se proměňují šance ukázala Chrudim v 29.minutě. Helasu pomáhal v rozehrávce i brankář Klimek a právě jeho vyběhnutí výrazně ulehčilo situaci hostujícím hráčům. Tomáš Koudelka vybojoval míč, přehodil Klimka a pro MATĚJE SLOVÁČKA už to bylo opravdu jednoduché - 0:6. 34.minuta a už to je 0:7. Krásnou kombinaci hostí zakončil MARKO RADOVANOVIČ a pozdravil tak střídajícího domácího brankáře Pavliše v bráně domácích. V čase 36:00 se Helas dočkal čestného úspěchu. Zbyněk Špička vyzval ke skórování BOHUMÍRA DOUBRAVSKÉHO, který po kličce umně přehodil brankáře a je to 1:7. Radost domácího týmu ale dlouho nevydržela. Čas 36:19 a rychlou přihrávku Maxe si převzal DAVID DROZD, dostal se až před Pavliše a tvrdou ranou vrátil Chrudimi vedení o sedm branek - 1:8. V poslední brance padla ještě závěrečná branka. Míč po rohu Evertona poslal pod víko PAVEL DROZD a diváci v hale na ulici Vodova mohli vidět deset branek - 1:9.

Chrudim si tedy odváží z haly Vodova vítězství a navázala tak na svou vítěznou šňůru.

Ohlasy po utkání:

Marko Radovanovič (FK Chrudim): „Zápas proti Brnu nám vyšel dobře, vyhráli jsme. Proti Helasu je vždy těžké hrát, ale všichni jsme odvedli dobrou práci a zvítězili víc než přesvědčivě. Jsem rád za to, jak mě v Chrudimi přijali, moje dojmy zatím předčily očekávání. Budu tvrdě trénovat a pracovat na sobě, abych týmu co nejvíce pomohl."

Milan Svoboda (Helas Brno): "Do utkání jsme šli s tím splnit taktické pokyny, které jsme si řekli a které by nás nechali ve hře o dobrý výsledek. Bohužel vývoj hry měl úplně jiný spád. Chrudim nás předčila ve všech parametrech a výsledek byla naše jedna střela na bránu za první poločas. Gratuluji soupeři a na nás bude už teď soustředit se na souboj v České lípě."

Statistiky

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.