V prvním poločase vstřelil dvě branky Matúš Ševčík a jednu Jan Křemen. Po přestávce sešívaní přidali dalších šest gólů, když se do hry dostali všichni hráči z lavičky. Mezi střelce se ještě zapsali David Jošt,Filip Vaktor, Zdeněk Sláma a Martin Brychta, druhou trefu přidal Křemen. Čisté konto vychytal Adam Vondráček.

Slávisté nechtěli dopustit žádné komplikace, na svého pátečního soupeře nastoupili s cílem rychle rozhodnout a nic nepodcenit ani při hlídání nebezpečných kontrů. Navíc obětavě pomáhali svému gólmanovi Vondráčkovi, který od prvního zákroku šel za svým individuálním cílem ani jednou neinkasovat.

To jeho protějšek Večeřa kapituloval v prvním poločase třikrát.V jedenácté minutě si Matúš Ševčík převzal přihrávku od Leovského na levém křídle, zasekl si míč a navezl ho na střed hřiště, odkud prostřelil polovysokou střelou Večeřu – 1:0! O čtyři minuty později Jan Křemen z pěti metrů technickým zakončením z prvního doteku poslal míč do sítě po přesné kombinaci s Radimem Zárubou – 2:0. Skóre do přestávky uzavřel znovu sebevědomě hrající Ševčík - 3:0!

Plán do druhého poločasu byl jasný, nepustit soupeře ke snížení a motivaci bojovat o kontaktní gól. Pomohl tomu druhý Křemenův gól, za rozhodnutého stavu se pak dostali do hry všichni hráči z lavičky a také oni se postupně zapsali na střeleckou listinu - Zdeněk Sláma, David Jošt, Antonín Hrdina a Martin Brychta. Jednu branku zajistil také Filip Vaktor. Žabiňští Vlci ještě v závěru zkoušeli power-play, ale tu domácí tým v klidu odbráníl a navíc navýšil skóre. Fanoušci v hale se dožadovali desítky, ale té se nakonec nedočkali. Po tak zodpovědném výkonu to ale nikoho mrzet nemuselo.

Matúš Ševčík (Slavia): "Vím, že jsem měl blízko hattrick, měl jsem tam i víc příležitostí, ale padlo to tam dvakrát, za to jsem rád. Snad jsem si to nechal na příště. Od začátku bylo znát, že nechceme zopakovat to, co se nám stalo v Brně - šli jsme si za vítězstvím a dosáhli jsme ho. Do hry se dostali všichni hráči a jsem rád, že i oni nám pomohli dosáhnout tak vysoké výhry. Je dobře, že si i oni zvedli sebevědomí."

Adam Vondráček (Slavia): "Jsem moc rád, že jsem vychytal čisté konto, ale kluci dobře bránili i za rozhodnutého stavu a hodně mi k tomu pomohli. Myslím si, že jsme nic nepodcenili, šli jsme do toho týmově a zaslouženě zvítězili.Chtěli jsme rychle dát branky a na začátku druhé půle neinkasovat a soupeře už do zápasu nepustit, i to se nám povedlo."

Michal Odehnal (ŽV Brno): "Zvažovali jsme, zda hrát power-play, ta samotná byla v pořádku, ale ty fáze kolem ní už tolik ne, budeme je muset vyhodnotit, nevraceli jsme a zbytečně jsme třikrát inkasovali. Drželi jsme dlouho sympatický výsledek, který neodpovídá tolik hře, nemuseli jsme tolik gólů inkasovat.Jsme trošku zklamaní."

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.