Do konce základní části zbývá pět zápasů. S jakým cílem půjde Svarog do těchto zápasů?
V těchto pěti zápasech je hlavním cílem neustále se zlepšovat. Náš cíl byl stanoven už dávno a pro mě je důležité pochopit, co musíme udělat, abychom ho dosáhli. Věřím, že právě to, co uděláme nyní, nás posune tam, kde chceme být. To týmu předávám a v tuto chvíli se plně soustředíme na přítomnost. Příští zápas nás čeká proti Mělníku a to bude jediný zápas, který nás teď zajímá. My do něj půjdeme s vítězným duchem, který je součástí naší podstaty.

Adriano bojuje o první místo v ligové tabulce střelců. Považujete ho za hnací sílu týmu? 
Adriano je skvělý hráč a vynikající člověk. Mám moc rád lidi, kteří raději zaujmou svými výkony, než aby sami chtěli vypadat zajímavě, a Adriano takový je. Má velký talent a velkou pokoru a nepochybuji o tom, že tyto faktory hodně přispívají k sezóně, kterou prožívá. Potřebujeme ho a on ví, že opravdu potřebuje nás, aby dosáhl svých individuálních i kolektivních cílů. Pokud se stane nejlepším střelcem ligy, bude to přirozenou cestou, a pokud se tak stane, budu za něj samozřejmě rád, ale nejdůležitější bude vždycky úspěch Svarogu.

Jak jste nyní spokojen se složením týmu? Trápí tým nějaká zranění? 
Momentálně máme Dalibora v závěrečné fázi rekonvalescence po zranění, které utrpěl v říjnu. Tomáš Abrham je nemocný a do tréninku se vrátí příští týden. Všichni ostatní hráči jsou naštěstí v pořádku.

Mohou fanoušci před play-off očekávat ještě nějaké hráčské změny? 
Do konce února je trh s hráči otevřený. Pokud se naskytne dobrá příležitost pro Svarog, uděláme rozhodnutí, která budeme považovat za správná. Uvidíme, co se stane.

Jak jste po odehraných zápasech spokojen s tím, jak tým hraje? 
Odehráli jsme devatenáct oficiálních zápasů a tým neustále roste, to je pro mě evidentní. Je to jasné znamení, že odvádíme dobrou práci. Jsem s týmem spokojený a chci od všech i od sebe víc. Nikdo neumí všechno a je velmi důležité, abychom si všichni uvědomili, že každý den je pro náš vývoj důležitý.

Jsou nějaké slabiny, na kterých je třeba před play-off zapracovat? 
Všechny týmy mají silné stránky a jiné méně silné. Je na našich soupeřích, aby odhalili, zda máme nějaké slabiny. Určitě to nebudu já, kdo to bude sdělovat veřejně.

Jak jste využili reprezentační přestávku? Trénujete v tomto období jinak? 
Jediný rozdíl v naší práci v tomto období je ten, že se stoprocentně soustředíme pouze na zlepšování našeho herního modelu. Když máme soutěž, díváme se i na dalšího soupeře a pracujeme i na strategii podle postřehů, které si k soupeřům uděláme. Bez soupeře se soustředíme výhradně na sebe.

Jaká je atmosféra v kabině? Je v týmu dobrá nálada?
V týmu máme výbornou atmosféru. Každý den chodíme do práce rádi, a to je opravdu velmi důležité.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.