Od první minuty bylo možné sledovat pohledný futsal. Na obou stranách se ale blýskali svými výkony brankáři. Oba týmy si nedávaly nic jen tak, o čem svědčí i počet akumulovaných faulů a počet rozdaných karet. Blíže ke třem bodům byli v 18. minutě hosté. Vokoun se uvolnil před domácí brankou a poslal hosty do vedení - 0:1. Tím také uzavřel první poločas.

Do druhého poločasu domácí nevstoupili příliš šťastně. Ve 27. minutě přišlo sporné rozhodnutí rozhodčího, který svůj původní verdikt faulu změnil na pokutový kop v neprospěch domácích. K pokutovému kopu se postavil Gabčo a zvýšil náskok Olympiku na rozdíl dvou branek - 0:2. Dynamo jako odpověď přineslo dvě rychlé branky během 90 vteřin. Ve 30. minutě Jasanský nejprve snížil na 1:2, aby na svou branku o minutu později navázal znovu - 2:2.

Ve 36. minutě se po souhře mezi Gabčem a zakončujícím Šupem změnil ukazatel skóre ve prospěch hostů znovu - 2:3. Ve 37. minutě se Olympik dopustil šestého akumulovaného faulu a k destimetrovému kopu se postavil Radouch. Svůj pokus ale neproměnil. 38. minuta znamenala další příležitost pro domácí Dynamo v podobě dalšího desetimetrového kopu. K míči se postavil tentokrát Jasanský, který atakoval hattrick. Bohužel ale ani on svůj pokus neproměnil. V závěru utkání měli šanci v podobě 10-metrového kopu také hosté. Gabčo ale také neproměnil.

Tomáš Lerch (hráč PCO): „Myslím, že v utkání jsme nebyli slabším týmem. Byli jsme více než vyrovnaným soupeřem, ale opět jako ve většině utkání jsme neproměnili své šance a inkasovali laciné góly. K tomu ty neproměněné penalty. Do konce soutěže nám zbývá pár utkání, ve kterých nás čekají těžcí soupeři, nevěšíme hlavy a pokusíme se získat co nejvíce bodů."

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Už před utkáním jsem věděl, že bude vyrovnané a bude to spíše boj. A přesně to se naplnilo. Moc futsalové krásy toto utkání nenabídlo. Jsme rádi, že jsme získali tři body i přesto, že jsme nepodali dobrý výkon. Do dalších utkání se musíme hodně zlepšit, abychom měli šanci uspět."

Statistiky

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.