Můžeme se na úvod vrátit ještě k předvánočnímu turnaji U21 ve Francii, jaké jste tam získal zážitky?

Zážitky jsem získal opravdu skvělé. Odehráli jsme dvě kvalitní utkání, ve kterých jsme ale bohužel vyhořeli v koncovce, která nás trápí už delší dobu.

S kým si v reprezentaci U21 nejvíc rozumíte?

Rozumím si se všemi hráči, protože jsem s většinou hrál už v reprezentaci do 19 let. S ostatními se potkávám v první lize, ale kdybych měl někoho vypíchnout, tak určitě můj dlouholetý kamarád Zdeněk Sita.

Prožíváte docela slušnou sezonu, jak jste spokojený s prostorem, který od trenéra Felipe Condeho v klubu dostáváte na palubovce?

Spokojený celkem jsem, a taky bych touhle cestou rád poděkoval trenérovi, že mi dává tolik prostoru a postupně mě zapracovává do sestavy, ale moc dobře vím, že musím na sobě ještě dost pracovat.

Chrudim před sezonou vyhlásila heslo „Zpátky na vrchol“. Je to v klubu znát, že chce titul zpátky?

Stoprocentně. Ale musím k tomu podotknout, že u nás v klubu chtějí všichni vždy a všechno vyhrát, dokonce i na tréninku. Nebylo to nikdy jinak.

Máte v týmu spousty hodně zkušených hráčů, reprezentantů... Dostáváte od nich často nějaké rady?

Dostávám rady skoro každý trénink. Spoluhráči mi dost pomáhají, a to nejen ti čeští. (úsměv)

Máte sedm gólů a čtyři asistence. Jak jste s takovou bilancí spokojený?

Když to porovnám s předešlou sezonou, tak je to v tomto ohledu o dost lepší, ale jak už jsem zmiňoval, stále je na čem pracovat, určitě i tahle bilance mohla být výraznější.

Co bude podle vás potřeba pro to, aby Chrudim znovu získala titul? Čekáte, že budete hrát znovu ve finále proti Plzni?

Důležité bude, abychom byli produktivní, jelikož si myslím, že nás již delší dobu v našem klubu trochu trápí koncovka, a také abychom se vyvarovali zbytečných chyb. Právě tyto dvě skutečnosti rozhodují vyrovnaná utkání. Velkou důležitost pro nás bude mít to, abychom skončili na prvním místě v základní části, protože získáme výhodu, že budeme vždy začínat sérii pokaždé na domácí půdě.

Hrajete stále Juniorskou ligu futsalu, jaké to pro vás jsou zápasy? Jak jste zatím v Chrudimi spokojení s touto sezonou?

Přiznám se, že zápasy v Juniorské lize futsalu jsou pro mě dost specifické. Upřímně, když se nad tím zamyslím, tak jsem měl chvíli problém si zvyknout na to, že kluci nemají úplně zažité futsalové návyky, ale postupně si zvykám a jsem rád za každý zápas. Navíc se nám s kluky daří, čeká nás Final Four, s tím jsem spokojený.

Chrudim čeká finále Poháru SFČR proti Slavii, bude to pro Chrudim hodně důležité vyhrát i tuto trofej?

Pro nás je každý zápas důležitý, ať už se jedná o finále či obyčejný zápas v lize. Chceme vyhrát úplně vše, co se vyhrát dá, a tohle je pro nás další krůček ke splnění cílů v téhle sezoně.

A co vy osobně, jaké vy máte před sebou cíle, čeho byste chtěl ve futsale dosáhnout?

Cíle mám před sebou jasné, chci předvádět co nejlepší výkony a získávat co nejvíce času na palubovce, dále bych chtěl nahlédnout do hlavního týmu reprezentace a zkusit si zahrát nějakou prestižní zahraniční ligu.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.