O záchranu bojuje Česká Lípa. Jenže Démoni nedotáhli slibný zápas v Mělníce. Na palubovce Olympiku prohráli těsně 2:3. „Mohli jsme utkání rozhodnout už v prvním poločase, kdy jsme měli velkou převahu a vytvořili jsme si velké množství šancí. Ty se nám však nedařilo proměňovat,“ litoval trenér Olympiku Jakub Němec. Trenér Démonů Karel Kruliš chtěl bodovat: „Zápas se mi hodnotí velmi špatně. Ztratili jsme minimálně bod za předvedenou hru.“

Žádnou šanci naopak nedala Chrudim Spartě. Domácí vyhráli jednoznačně 7:0 a dál se drží na prvním místě. Domácí futsalista Max i tak přiznal, že jeho tým neměl svůj den: „Na začátku jsme měli hodně šancí, několikrát jsme trefili tyč, nedařilo se nám v koncovce, ale to se stane. V závěru hrál soupeř hru v power-play a my dávali góly.“

Žádné překvapení nepřipustila ani mistrovská Plzeň, která na půdě Žabinských Vlků Brno vyhrála 6:2 i bez slovenských reprezentantů, kteří jsou na EURO 2022. „První poločas jsme začali několika brankovými příležitostmi, jenže jsme je neproměnili a pouštěli jsme soupeře zbytečně do přečíslení. Naštěstí jsme po inkasované brance zápas rychle otočili a je jen naše škoda, že jsme nevyužili víc našich šancí,“ řekl autor dvou plzeňských branek Michal Štrajt.

Na vítězné vlně je brněnský Helas. V týdnu porazil v televizním utkání Spartu a v sobotu přivezl tři body z Ústí nad Labem. „Zápas byl hodně těžký. Domácí chtěli vyhrát, mají šikovné hráče, což potvrdili. Po první půli jsme změnili taktické plány, protože nám hra příliš nevycházela,“ přiznal trenér Helasu Tomáš Galia a dodal: „Věděli jsme, že rozhodovat bude první gól, který jsme paradoxně inkasovali. Ukázali jsme svou vnitřní sílu, když jsme se od dvacáté páté minuty uklidnili a věřili si, že zápas zvládneme. Rapid znervózněl, neboť hraje o hodně, nás by případná bodová ztráta tolik nebolela.“

Kolo uzavřel nedělní souboj v Teplicích, kam přijely poslední České Budějovice. Jihočeši si ze severu Čech odvezli ostudných patnáct branek.

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.