Rapid se chtěl případným bodovým ziskem přiblížit záchraně a případně i play-off, naopak Helas chtěl bodovat pro přiblížení k vytouženému 5. místu a výhodné pozici pro play-off. Očekávalo se vyrovnané utkání a to se beze zbytku potvrzovalo od jeho úvodu. V prvním dějství byl o něco aktivnější Rapid, který si vypracoval i více vyložených šancí. Největší tutovky Rapidu spálil postupně Václav Koc, Mello i Pedro Braga. Na druhé straně se naopak neujaly nebezpečné pokusy Vojtěcha a Davida Cupáka. V prvním poločasu tedy i díky dobré práci obou brankářů branka nepadla.

Tak jak nepadaly branky v prvním poločase, tak padaly v tom druhém. Hned ve 21. minutě prostrčil vzduchem míč Václav Koc na Petra Výborného, který nechytatelnou pumelicí vymetl šibenici branky Helasu. Helas však dokázal vzápětí srovnat zásluhou Davida Cupáka. Když si za další dvě minuty navedl hostující Havrda míč středem a propálil brankáře Daniela Klečku vedl Helas 2:1. Rapid ovšem stále cítil šanci na bodový zisk, k němuž se přiblížil ve 27. minutě, kdy se opět prosadil Petr Výborný – 2:2. Ovšem i tentokrát dokázal Helas rychle zareagovat, po minutě od obdržené branky se objevil na konci brněnské akce David Presl a Helas vedl 3:2. Ve zbytku utkání se Rapid snažil o vyrovnání a měl i několik velice slibných příležitostí, ale hostující Helas si výhru v závěru již zkušeně pohlídal a navíc jí pojistil čtvrtou brankou, kterou vstřelil ve 36. minutě Vojtěch Cupák.

Rapid tak i ve druhém utkání v roce 2022 i přes solidní výkon prohrál a stále tak nemá jistotu záchranu v soutěži. Uklidnit ho můžou zaváhání soupeřů, kteří jsou v tabulce níže než Rapid. Nyní Rapid čekají tři týdny reprezentační přestávky, nejbližší utkání sehraje Rapid 11.2., kdy pojede na palubovku předposlední České Lípy a právě toto utkání může rozhodnout o definitivní záchraně v nejvyšší české futsalové soutěži.

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): „Po vyrovnané první půli, kdy jsme neproměnili řadu brankových příležitostí, nás může mrzet produktivita. Vstup do druhého poločasu se nám vydařil, během prvního střídání jsme otevřeli skóre. Nepodařilo se nám udržet vedení, o které jsme vzápětí přišli a museli více otevřít hru. Soupeř nás trestal z protiútoků a při závěrečné power-play jsme výsledek nekorigovali. Chtěli jsme neprohrát, to se nám proti Helasu nepodařilo. Zabojovat musíme v dalších soutěžních kolech.“

Tomáš Galia (trenér Helas Brno): „Zápas byl hodně těžký. Domácí chtěli vyhrát, mají šikovné hráče, což potvrdili. Po první půli jsme změnili taktické plány, protože nám hra příliš nevycházela. Věděli jsme, že rozhodovat bude první gól, který jsme paradoxně inkasovali. Ukázali jsme svou vnitřní sílu, když od 25. minuty jsme se uklidnili a věřili si, že zápas zvládneme. Rapid znervózněl, neboť hraje o hodně, nás by případná bodová ztráta tolik nebolela.“

Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.