Od úvodního hvizdu rozhodčích bylo jasné, že hra bude mít vysoké tempo a míč bude lítat z poloviny na polovinu. Toho ve 4. minutě využili Démoni, kdy se po rychlém brejku prosadil Bejda.

Ve 13. minutě domácí zúrokovali neustálý tlak srovnávající brankou. Nečas našel na středu útočné poloviny Novotného, který chytrou a skrytou střelou propálil Kirova. O 2 minuty později byl dokonán obrat, který zařídil střelec branky Dominik Šup. Narazil si se Zdržálkem a dělovkou pod břevno nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. Do poločasu se výsledek nezměnil.

Start druhé půle zachytili lépe opět hosté. Nejen že vyrovnávající branka padla po přibližně 2 minutách, tak se také Zapletalovi povedlo svou střelou prorvat síť v Žežulkově brance. Fichtner přesným pasem z rohu našel kapitána Démonů Zapletala a ten se ze střední vzdálenosti nemýlil.

Dlouhých 15 minut jsme čekali na to, než jsme viděli další branku, která byla rovnou i poslední a na svědomí ho měj kanonýr Josef Gabčo. Prošel přes jednoho obránce, přes druhého, přes třetího a nakonec i brankáře Kirova, čím si Gabčo vyklidil branku a nebyl problém to trefit.

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Věděli jsme, že s Českou Lípou nás čeká velmi těžké utkání, protože pro ně to byl zápas o všechno. Přesto jsme mohli utkání rozhodnout už v prvním poločase, kdy jsme měli velkou převahu a vytvořili jsme si velké množství šancí. Ty se nám však nedařilo proměňovat, a proto za poločasového stavu 2:1 bylo stále utkání otevřené. Druhý poločas moc krásy nepobral, více se nehrálo než hrálo a oba týmy byly rozladěné nepřesnými výroky rozhodčích. Jsem rád, že se nám v posledních minutách podařilo vstřelit vítěznou branku. Pro nás to jsou důležité tři body, kterými jsme se velmi přiblížili play off.”

Karel Kruliš, trenér Č. Lípy: „Zápas se mi hodnotí velmi špatně. Ztratili jsme minimálně bod za předvedenou hru. Ale co je pro nás velká ztráta, to je další zranění našeho hráče, který je stále (sobota odpoledne) v nemocnici. První poločas jsme začali dobře, šli do vedení, ale potom otěže zápasu převzali domácí a šli zaslouženě do vedení. Na konci poločasu, kdy měli domácí pět faulů, přišel první zásah do zápasu ze strany rozhodčích. Při jasném faulu na našeho hráče se měl kopat desetimetrový kop, ale k udivení všech prý fauloval náš hráč. Druhá půle z naší strany byla v dobrém tempu, plnili jsme to, co jsme si řekli, měli šance, ale bohužel naše koncovka opět selhala. Poté, co domácí gólman knokautoval našeho hráče, pro kterého musela přijet záchranka, rozpadla se nám koncentrace. Než jsme se stačili rozkoukat, tak nám dal Mělník rozhodující gól. Pro nás je to ztráta, ale ještě se porveme o setrvání v nejvyšší soutěži.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.