Již před utkáním bylo jasné, že na Rapid čeká velmi těžký zápas a to především díky řadě absencí. Kvůli karetním trestům nemohla nastoupit trojice Mello, Výborný, Koc. Zranění nepustilo do hry Petra Tichého a dlouhodobě zraněného Daniela Hajaše s Tomášem Votavou. Viróza vyřadila ze zápasu Matěje Kliera a také hlavního trenéra Martina Dlouhého. Svou šanci tak dostali hráči z úspěšné kategorie U17 a roli hrajícího trenéra převzal Matěj Čapek.

Úvod utkání nevypadal vůbec špatně, první čtyřka složená z dvou bratrských dvojic (bratři Zápotočtí + bratři Gajdošové) držela se svým zkušenějším soupeřem krok, přesto se bohužel nevyvarovala inkasované branky. Ve 4. minutě se prosadil střelou z autu hostující Nečas a poslal Mělník do vedení. Mezi 7. a 10. minutou přišla rozhodující fáze zápasu. Rapid během ní inkasoval tři branky a čtyřbrankový náskok si Mělník udržel až do konce prvního dějství. I Rapid si připsal v prvním poločasu řadu střeleckých příležitostí, bohužel soupeř byl v zakončení mnohem efektivnější.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první. Mělník byl aktivnější, Rapid však se svým soupeřem držel krok a vytvářel si také šance, bohužel i ve druhém poločasu byl Mělník mnohem efektivnější než Rapid. Nebylo se tak čemu divit, že Mělník do konce utkání přidal ještě další tři branky, za Rapid vstřelil v závěru utkání čestnou branku Pedro. Kromě sedmi inkasovaných branek musel Rapid zkousnout také červenou kartu, kterou obdržel po hraní rukou ve 31. minutě Jiří Zápotocký.

Rapid tak proti Mělníku prohrál 1:7, i přes vysokou porážku však herně nepropadl a především pro mladíky z U17, kterých bylo hned 5 z desetičlenné sestavy. se jedná o velmi cenné zkušenosti.

Matěj Čapek (FC Rapid Ústí nad Labem): „Věděli jsme již před zápasem, že nás čeká vzhledem k velkém počtu absencí těžké střetnutí. Chyběli nám tři klíčoví vykartovaní hráči a někteří zranění, navíc onemocněl trenér a já musel částečně zastoupit jeho roli. Do utkání jsme tak šli s čistou hlavou a neměli co ztratit. Šanci dostala pětice juniorů z juniorské ligy, ve které jsme z deseti kol uhráli deset výher. Výsledek proti Mělníku je pro nás krutý, předvedená hra špatná nebyla. Mělník byl ale rychlejší a fyzicky vyspělejší, my doplatili i na nezkušenost. Nemáme se za co stydět, přestože jsme prohráli o šest branek. Pro mladé hráče je to do budoucna velká škola, kterou jednou zúročí v dalších zápasech. Mrzí nás červená karta pro Jiřího Zápotockého, jinak bychom měli být pro další kolo kompletní. Chceme zabojovat o body, záchrana soutěže stále není jistá a je o co hrát do konce sezóny.“

Jakub Němec (trenér SK Olympik Mělník): „Chtěli jsme vyhrát a do nového roku vstoupit ziskem tří bodů. Věděli jsme, že Ústí nad Labem chybí vykartovaní hráči, přesto jsme nechtěli nic podcenit. Kluky jsem nabádal, aby k zápasu přistoupili na sto procent. Jsem rád, že jsme utkání zvládli až na poslední čtyři minuty, kdy jsme nepodrželi balón a měli zbytečné ztráty. Jinak jsme předvedli dobrý výkon, ve kterém chceme pokračovat po zbytek sezóny.“

Statistiky

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.