Helas půjde do přímého souboje o pátou příčku v tabulce s dvoubodovým náskokem před Spartou. Je to ale již měsíc od posledního odehraného utkání, kdy Helas vybojoval bod za remízu 1:1 na palubovce mělnické Olympie. O týden dříve si brněnský celek vyšlápl v domácím prostředí na Slavii a o podobný kousek se bude snažit i proti Spartě.

Mezi největší tahouny Helasu patří tradičně David Cupák. Zkušený futsalista nastřílel již osm branek a je zatím nejlepším střelcem týmu. Nejproduktivnějším hráčem jihomoravského celku je Ivan Šarközy, jenž má na svém kontě sedm branek a osm asistencí.

Spartě se v této sezoně zatím příliš nedaří. Soubor trenéra Beniho Simitčiho se zatím pere především sám se sebou. Pražané nemají tak silný kádr jako v minulých letech a decimují je častá zranění. Vše vyvrcholilo v polovině prosince desetibrankovým přídělem od Slavie. V posledním utkání před Vánocemi padla Sparta na vlastní půdě se Svarogem Teplice 1:4.

Speciální náboj bude mít utkání hned pro dvojici hráčů z Řep. Tarik Lukšija a Andrej Mykytjuk totiž ještě minulou sezonu v Helasu působili. Nejproduktivnějším hráčem Sparty je Lukáš Křivánek, ten však musel na operaci s kolenem a Beni Simitči ho bude postrádat.

Oba celky se již jednou v této sezoně potkaly. Na začátku října získali tři body za vítězství 6:2 sparťané. Po vyrovnaném prvním poločase dokončili hattrick Lukáš Křivánek i Angellot, kteří se tak velkou měrou zasloužili o sparťanský triumf.

David Cupák (hráč, Helas): „Na zápas se Spartou se všichni těšíme, jelikož se pro nás rozjede opět futsalový kolotoč. Doufám, že se nám podaří vyprázdnit marodku a všichni hráči budou k zápasu dispozici. Jak pro nás, tak pro Spartu je toto důležité utkání o šest bodů a přímý souboj o pátou příčku v tabulce. Věřím, že se na zápas dobře připravíme a tři body zůstanou v Brně. Rád bych touto cestou pozval i všechny fanoušky do brněnské haly ve Vodové ulici.“

Beni Simitči (trenér, Sparta): „Jsme v situaci, kdy máme stále zraněné hráče a další nám chybí kvůli příletům, takže vůbec nevím, s jakým týmem pojedeme do Brna, nicméně určitě se před TV kamerami chceme porvat o vítězství v jakékoliv sestavě! Helas možná poprvé bude favoritem utkání, což je pro futsal pozitivum.“
______________________________________
ÚT 20:00 | SH Vodova | živě ČT Sport

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.