Hrálo se ale v jiných halách. Plzeňští dál pokračují ve vítězném tažení. Na domácí palubovce nastříleli dvanáct branek Liberci! „V šatně jsme si před zápasem řekli, že proti takovému soupeři, jako je Liberec, musíme rozhodnout co nejdříve, ideálně v prvním poločase. Dobře jsme vstoupili do zápasu, hned v první minutě jsme dali gól a celý tým se uklidnil. Potom už skóre jen rostlo a zápas jsme bez problémů zvládli,“ těšilo plzeňského Tomáše Buchtu.

Debakl 12:0 Liberečtí rozhodně nečekali. „Utkání bych asi zhodnotil jedním slovem - ostuda. Od začátku se nám všechny balony odrážely a Plzeň nás dostávala pod velký tlak,“ zlobil se brankář Liberce Jakub Dlask.

Hodně branek bylo k vidění i na severu Čech. Favorizovaný Svarog FC Teplice porazil 8:1 Žabinské Vlky Brno. Podle domácího brankáře Michala Hůly utkání tak jednoznačné nebylo: „Ač výsledek vypadá jasně, tak Brno nám nedalo nic zadarmo. Od začátku jsme si šli za vítězstvím a je jen škoda inkasovaného gólu necelou vteřinu před koncem.“

Záchranářský souboj viděli fanoušci v České Lípě. Oba celky potřebovaly vyhrát. Démoni však remizovali s Českými Budějovicemi 7:7. „Bod bereme a věříme, že bude stačit k záchraně. Soupeř byl produktivní a hrál uvolněně. My byli pod tlakem, ale to nás neomlouvá. Budeme bojovat dál,“ slíbil trenér České Lípy Karel Kruliš. Dynamo sahalo po výhře, proto bylo po utkání více zklamané. „Výsledek je nic neříkající ani pro jeden tým. Chtěli jsme naplno bodovat, po obratu ve druhé půli jsem věřil, že to zvládneme, ale stejně jako v jiných zápasech, jsme nezvládli koncovku,“ litoval jihočeský futsalista Štěpán Prokeš.

Neúplné kolo zakončil nedělní duel v Lovosicích. Ústecký Rapid tam hostil Olympik Mělník. Hosté si odvezli pohodovou výhru 7:1. „Chtěli jsme vyhrát a do nového roku vstoupit ziskem tří bodů,“ líčil trenér Olympiku Jakub Němec a pokračoval: „Věděli jsme, že soupeři chybí vykartovaní hráči, přesto jsme nechtěli nic podcenit. Kluky jsem nabádal, aby k zápasu přistoupili na sto procent. Jsem rád, že jsme utkání zvládli až na poslední čtyři minuty, kdy jsme nepodrželi balon a měli zbytečné ztráty.“

Další aktuality

Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi
Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi 07.05.2024

Počtvrté bude mít finále play off 1. Futsal ligy stejné složení - vítěz základní části FK Chrudim vyzve úřadujícího mistra Interobal Plzeň. Série začne v úterý 14. května v Heřmanově Městci. Nového či staronového mistra poznáme nejpozději o dvanáct dnů později.

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?