Ten volej vám sedl parádně. Jaký je to pocit takových způsobem rozhodnout o vítězství nad neporaženou Chrudimí?

Sedlo mi to, to je pravda. Ale tolik šancí, co my máme a nedáme z nich góly…trápilo nás to už v Chrudimi, ale dneska musím celý tým pochválit. Hlavně Lukáše Němce, který výborně chytal a rozehrával skvěle balóny. My jsme bojovali, každý to toho dal všechno, a nakonec jsme to ukopali na 2:1.

V Chrudimi jste rychle prohrávali, tady naopak rychle vedli, chtěli jste hlavně tohle změnit?

Dali jsme hned na začátku gól, ale pak hned takovou hloupou brankou inkasovali. Pak jsme měli daleko víc šancí než Chrudim, ale jejich famózní gólman všechny střely vyrážel a chytal výborně. Hráli jsme i přesilovku 4 na 3 a já říkám, že z toho musíme dávat góly.

Nelekl jste se, že se vám to nakonec nemusí vyplatit?

Řekl jsem si, že to může vrátit, měli jsme opravdu hodně střel. Nakonec jsme soupeře ale do velkých šancí nepustili, když už ano, tak to Lukáš Němec vychytal.

Chytal hodně suverénně…

U něj je výhoda, že on to má tak, jak se říká, na párku a je mu jedno proti komu chytá. On půjde do každého zápasu stejně, na mistrovství světa i tady doma s Chrudimí.

Jak velká je to vzpruha, že jste Chrudimi prohru oplatili?

Je to důležité, hráli jsme s nimi nedávno a pět jedna je pro laika docela vysoká porážka, ale my jsme tam nehráli tak špatně, neproměňovali jsme šance. Chtěli jsme to odčinit, to se nám povedlo. Musím poděkovat divákům, kteří přišli a zaplnili otevřenou půlku haly, i kvůli nim jsem rád, že jsme vyhráli.

Budete na tento rok vzpomínat asi hodně v dobrém…

Musím říct, že ano. Nevím, jestli na to mám štěstí, nebo něco takového, ale už jsem přišel do Sparty, tak jsme vyhráli titul. Jsem za to rád, protože kluci jako je Michal Holý a další si to v Plzni moc přáli a povedlo se nám to. Pak se nám podařil malý zázrak, když jsme postoupili v Lize mistrů z nejtěžší skupiny, co mohla být. Doma jsme pak hráli se slavnou Barcelonou a neměli jsme se za co stydět.

Spousta zážitků…Co si přejete do nového roku?

Já si přeju hlavně zdraví. Všechno ostatní přijde. Hlavně to zdravíčko.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.