Zatímco finále loňského ročníku 1. Futsal ligy vyhrála Plzeň s Chrudimí 3:0 na zápasy, v letošní sezoně se situace vyvíjí odlišně. Oba celky se vzhledem k různým odkladům kvůli mistrovsví světa a Lize mistrů utkaly poprvé až před nedávnem. Přesně 10. prosince 2021. Před reprezentační přestávkou vyhrála Chrudim doma nad Plzní 5:1!

Pro oba celky je to zároveň poslední zápas, který v lize odehrály. Na třech brankách Chrudimi se podíleli dvojčata Drozdové a Koudelka. Za Západočechy korigoval výsledek Seidler. Odveta je tady hned po devatenácti dnech. Plzeň bude chtít doma vyhrát, aby si připravila co nejlepší startovní pozici před play off.

Situace v tabulce totiž hovoří jasně. Chrudim má nad Plzní dvanáctibodový náskok, ale Interobal má ještě dva zápasy k dobru. Pokud by oba vyhrál, bude na svého rivala ztrácet šest. Chrudim by se v případě výhry na západě Čech stala téměř pravděpodobně vítězem základní části. Ve zbylých zápasech by byla jasným papírovým favoritem a z TOP4 se utká už jen se Slavií. Východočeši navíc budou ve středu hájit neporazitelnost, o kterou je zatím nikdo nepřipravil.

Michal Seidler (hráč SK Interobal Plzeň): „Minule jsme v Chrudimi odehráli velmi slušné a pohledné utkání, ale bohužel jsme neproměňovali šance a Chrudim ano. Jestli chceme uspět, tak musíme hrát ve vysokém tempu a důrazně, tak jako tomu bylo ve finále. Na zápas se moc těšíme a pevně věřím, že utkání zvládneme.“

Pavel Drozd (hráč FK Chrudim): „S Plzní jsme hráli před Vánocemi a tak očekávám podobný průběh zápasu i teď. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb na vlastní polovině a být stále produktivní v útočné fázi jako doposud. Asi každý by rád trávil čas o vánočních svátcích s rodinou, ale jsme profesionálové, tak věřím, že nebude problém se vrátit zpět na palubovku ve formě, v jaké jsme hráli před Vánocemi.“
_________________________________________
ST 19:30 | SH Lokomotiva | Livestream

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.