Důležitý krok v záchranářském souboji udělali v pátek Žabinští Vlci Brno, kteří doma porazili 7:1 Českou Lípu. „Soustředili jsme se pouze a jenom na vítězství, byl to zápas o šest bodů, byli jsme rozhodnutí ho zvládnout a třeba to přetlačit pouze silou vůle. Kdybychom to nezvládli, dostali bychom se do poměrně svízelné situace, jelikož v dalším průběhu soutěže máme mnohem těžší los než náš soupeř. Jsme moc rádi, že jsme zápas zvládli, v žádném případě ale nejsme nijak uspokojeni, soutěž není zdaleka u konce,“ řekl předseda Žabinských Vlků Brno Michal Letzel.

Druhý brněnský klub – Helas – si odvezl bod z Mělníku, kde remizoval 1:1. Více branek padlo v Chrudimi. Domácí v repríze loňského finále porazili Plzeň 5:1. „Máme jinak nastavené hlavy než ve finále, máme střeleckou šňůru a jdeme od zápasu k zápasu. A zatím to vychází,“ usmíval se chrudimský Martin Doša. Plzeňáci už jsou daleko od vítězství Poháru Otakara Mesteka za prvenství po základní části. „Chrudim nám ukázala, jak se hraje efektivně a jak se bojuje až do konce. Věřím, že nám tahle prohra může pomoct, abychom se opět vrátili na zem a každý den na sobě pracovali,“ konstatoval plzeňský Gabriel Rick.

Nejvíce ohlasů mělo ovšem páteční derby pražských „S“. Výhru Slavie 10:1 nikdo nečekal. Kapitán sešívaných Jan Homola vstřelil čtyři branky už za první poločas. „Jsem hodně spokojený, byla doba, kdy jsme v derby dostali deset branek my, teď se to otočilo a dneska jsme je do šancí nepustili a zaslouženě jsme vyhráli,“ radoval se Jan Homola a promluvil o svých čtyřech trefách: „Já měl dvě tutovky už na Helasu, které jsem spálil, do šancí se dostávám, dneska mi to tam spadlo, nebudu z toho dělat vědu. Vyšlo mi to, pečlivě jsem se na derby celý týden chystal.“

Sparťanský kouč Beni Simitči se fanouškům Sparty musel omluvit. Své hráče zkritizoval: „Omlouvám se všem sparťanům za dnešní ostudný výkon v derby. Takhle se nehraje za Spartu a už rozhodně ne v derby! Dnes úplně všichni podali tragický výkon a totálně mě zklamali svým přístupem, nedostatkem bojovnosti a nedodržením taktiky.“

V neděli byly na programu dva souboje. Rapid v dalším důležitém souboji o záchranu porazil Dynamo České Budějovice na jeho palubovce těsně 2:1. Zápas rozhodl Brazilec Mello dvě vteřiny před koncem utkání. Zpět na vítěznou vlnu se v severočeském derby vrátily Teplice, které vyhrály vyrovnaný zápas v Liberci 4:2.

V tomto týdnu se odehrají jen dva dohrávané zápasy pražské Sparty. Česká reprezentace rozehraje ve středu Turnaj 4 zemí na Slovensku, který vyvrcholí pátečním derby se Slovenskem v Brně (20:00) v rámci charitativní události Futsal za život v Brně.

Aktuální tabulka soutěže

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.