Jak jste spokojený s tím, jak jste derby zvládli?

Jsem spokojený hodně, kdybych řekl, že ne, tak bych kecal. Byla doba, kdy nám Sparta dala desítku, měli tady hvězdy jako byli Novak nebo Kocič. Teď se to otočilo, dnes neměli nic a my jsme zaslouženě zvítězili.

Dal jste čtyři branky za poločas, neměl jste pocit, že se vám to zdá?

Ne, vůbec! Já jsem v minulém kole na Helasu měl dvě tutovky, které jsem nedal. Každý zápas se do šancí dostávám, jenom jsem je neproměňoval. Dneska mi tam padlo všechno. Nebudu z toho dělat vědu, prostě mi to vyšlo. Měl jsem sebevědomí, celý týden jsem se na derby připravoval. Taky jsme seděli s trenérem, museli jsme si nějaké věci vyjasnit a myslím si, že teď máme čistý stůl. Nejenom mezi sebou, ale i jako celý tým.

Probírali jste další prohru v Brně? Ty cesty do Brna vám opravdu letos moc nevyšly.

Bylo to zapotřebí. My jsme na Helasu hráli deset minut dobře, pak jsme ale dostali gól a úplně jsme se z toho sesypali. To se Slavii nesmí stávat, na to tu máme dost zkušených futsalistů. Kdybych dal na Helasu svoje šance, třeba dva góly, tak tam byl taky výsledek jiný. Dneska se mi to povedlo, jsem rád, že to tam spadlo právě v tak důležitém zápase.

Vy jste pokladník, máte vůbec vypsaný příspěvek za čtyři góly v derby za jeden poločas? Kolik přispějete?

To nevím (rozpaky). Asi klukům něco dám a koupím nějaké jídlo do kabiny. Budu muset, to by mi neodpustili. Ale zase Adam dal gól jako gólman, Matúš Ševčík dal desátý gól, to jim všechno napočítám (úsměv).

Bylo to ideální zakončení futsalového roku?

Jednoznačně, kdyby se nám to dnes nepovedlo, tak se snad na Vánoce tolik netěšíme, atmosféra by nebyla ideální. Jsem rád, že se nám to povedlo, máme čistý štít a sebevědomí. Můžeme si užít volno,  i když úplné volno to nebude, protože budeme posilovat online se Zdeňkem Slámou. Ale zase si odpočineme od sebe a v lednu se zase sejdeme s čistou hlavou.

Zažil jste někdy vůbec lepší zápas?

Tohle byla čistá fantazie. Sice mě trenér během druhé půle zase stáhl, nevím, co bych ještě měl udělat (smích), ale zase jsem dostal trochu nakopáno, tak jsem byl rád, že jsem do toho divočejšího závěru už nemusel. Za dnešek jsem opravdu šťastný.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.