Sešívaní poměrně nedávno vyhráli první letošní derby sezony. Spartu porazili doma 9. listopadu 3:1 a navázali tak na úspěšné loňské čtvrtfinále, ve kterém Slavia vyřadila Spartu 3:2 na zápasy. Slávisté jdou navíc do derby se dvěma prohrami v zádech. V pátek tak potřebují uspět.

Sparta půjde do nejslavnějšího českého souboje odpočatá. Naposledy totiž porazila doma Českou Lípu těsně 3:1, ale zápas se hrál už 19. listopadu. Uvidíme, jak se tedy sparťané sehráli a zda nastoupí Lukáš Křivánek, historicky nejlepší střelec pražských derby, jehož trápilo zranění.

Azem Brahimi (kapitán Sparty): „Na Slavii se připravíme nejlépe, jak to jen půjde. Jednoznačně jim chceme vrátit porážku z prvního zápasu. Nehráli jsme tam dobře, ale teď to je nový zápas a my ho pochopitelně chceme vyhrát. Věřím, že jsme dobře připraveni. Chtěl bych tímto vyzvat všechny naše fanoušky, ať nás přijdou podpořit do haly. Budeme vás potřebovat!“

David Frič (trenér Slavie): „Je to pro nás velmi důležitý zápas, který může rozhodnout o tom, kdo skončí výše po základní části a bude mít ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí. Myslím si, že bude hodně podobné jako to poslední, hraje se o šest bodů, které jsou v tuto chvíli velmi důležité pro obě strany, neočekávám žádnou ofenzivní přestřelku.“

Igor Leovski (hráč Slavie): „Doufám, že to bude stejné jako naposledy v Edenu, hlavně z hlediska příznivého výsledku pro nás. Určitě uděláme všechno pro to, abychom zase vyhráli. O našem vítězství tehdy rozhodly taktické věci, naše koncentrace. Určitě se oba týmy z toho zápasu poučily, my máme na co navazovat.“
___________________________________
PÁ 20:00 | SC Řepy | Livestream

Profil haly

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kapacita 400
Vstupenky 60 Kč
Sleva pro FUTič majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?

Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně
Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně 31.03.2024

Na posledního semifinalistu si budeme muset počkat do středy. Inter Kadaň podruhé porazil Helas ve své hale a vybojoval si pátý zápas. Brňané sice na severu Čech vedli 2:1, pak ale třikrát inkasovali a náskok domácích už nedotáhli. Rozhodne páté dějství v Brně.