Vítězství nad Slavií se určitě počítá, jste po něm hodně spokojení?

My chceme každý zápas vyhrát, ale věděli jsme, že Slavia má obrovskou sílu. Ale předvedli jsme směrem dozadu suprový výkon, a navíc jsme mohli dát ještě víc gólů. Na šance to bylo vyrovnané, přesto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Působili jste hodně koncentrovaným dojmem, hlavně v obraně. Chtěli jste na tom taktiku založit?

My jsme oba poslední domácí zápasy proti Teplicím i Plzni odehráli hodně soustředěně v obranné fázi a k tomu se snažíme hrát aktivně a myslím, že se nám to daří a můžeme s tím být spokojení.

Hodně pomohla vaše první branka, to zakončení se vám povedlo. Chtěl jste to takhle udělat?

Bylo po brejku, Pavol (pozn. Matejov) mi to dával na dlouhou nohu, už jsem měl v hlavě, že bych brankáře přehodil, ale na poslední chvíli jsem mu to zkusil poslat mezi nohy a vyšlo to. Byl to gól do kabiny na jedna nula v důležitém momentu. Super, že to tak vyšlo.

Proti Slavii jste vytáhli power-play už v prvním poločase, vy jste hrál jako brankář v poli. Jste na to zvyklý?

Není to úplně nezvyklé, my to poměrně často trénujeme a používáme to jako taktiku na udržení míče, ale daří se nám z toho i vytvářet šance. Ale musím říct, že když mám ten brankářský dres, tak se naběhám ještě víc než v zápase, většinou to valím zpátky přes celé hřiště.

Druhý poločas jste také zvládli, dostali jste se do vedení tři nula…

My jsme si o přestávce říkali, ať nedostaneme hned hloupý gól v prvních pěti minutách a neposadili Slavii na koně. Pohlídali jsme si to a přidali další dvě branky. Byla jen škoda, že jsme dostali laciný gól z autu.

Navíc vám hodně pomohl Václav Klímek v brance…

Musím dnes Vencu pochválit, šel chytat po delší době a předvedl skvělý výkon. Vychytal tak šest, sedm gólů.

Jak jste spokojený se svojí osobní bilancí?

Já jsem se rozstřílel až v posledních dvou zápasech, prvních osm kol jsem toho moc co se týká gólů nepředvedl, a tak doufám, že mi to teď vydrží. (smích)

Co říkáte výkonům mladých hráčů?

Jsou poctiví, šikovní, pobírají od starších hráčů zkušenosti. Není tu nikdo, kdo by něco vypouštěl a je to vidět.

Jaké máte s Helasem letos ambice? Kde v tabulce byste chtěli skončit?

Chceme po několika letech atakovat první pětku, protože si myslím, že na to máme teď mančaft a sílu. Pro nás je prioritou skončit před Spartou a skončit na pátém místě a jít do play-off z výhodnější pozice.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?