Severočeši doma dvakrát vedli na Chrudimí, ale hosté si nakonec odvezli tři body za vítězství 3:2. Rozhodující trefu si připsal Tomáš Koudelka. Východočeši nyní vedou o čtyři body před Teplicemi a jeden zápas mají ještě k dobru. „Jsem velmi rád, že jsme tento důležitý zápas zvládli. Neřekl bych, že byl přímo klíčový v základní části. Přece jenom nás čeká ještě dvojzápas s úřadujícím mistrem a v této fázi bude nejspíš rozhodující v boji o vítěze základní části,“ řekl nejlepší střelec Chrudimi Pavel Drozd.

Teplický brankář Michal Hůla připomněl, že jeho tým nebyl kompletní: „I přes první porážku v sezoně se nemáme za co stydět. Opět jsme si v malém počtu hráčů sáhli na úplné dno a každý na hřišti nechal úplné maximum svých sil.“

Futsalisté Mělníku doma splnili povinnost a porazili poslední Dynamo PCO České Budějovice 4:1. „Jsem rád, že jsme vyhráli a splnili cíl,“ oddychl si mělnický Jiří Vokoun. Českobudějovický Tomáš Pecka vyzdvihl výkon domácího brankáře Jana Žežulky: „Myslím si, že jsme byli celý zápas lepším týmem. Bohužel nás soupeř po individuálních chybách trestal. Musím pochválit brankáře, který jim utkání vychytal.“

Překvapení se zrodilo v Brně, kde domácí Helas porazil favorizovanou Slavii 3:1! Sešívaný Jak Křemen se právem po utkání zlobil: „Dnes bylo všechno špatně, neproměnili jsme snad osm šancí a několikrát propadli v obraně a darovali soupeři branky.“ Brněnský brankář Václav Klímek si považoval výhry nad týmem z první pětky: „Dopředu jsme perfektně zužitkovali naši hru v pěti, a tak můžeme po zásluze slavit první výhru nad týmem z TOP5, která nám určitě dodá sebevědomí do dalších zápasů.“

V záchranářském souboji porazil ústecký Rapid na své palubovce Žabinské Vlky Brno vysoko 7:3. Severočeši se tak v tabulce posunuli na devátou pozici a na svého nedělního soka mají tříbodový náskok.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.