Pražané se na začátku utkání dostali do několika slibných střeleckých pozic, ale jejich koncovka mířila vedle nebo si s ní poradil domácí brankář Klímek. Třeba Křemen v 6.minutě svou dělovkou orazítkoval brankovou konstrukci. Bezbrankový stav vydržel až do 12.minuty. Skóre utkání ale otevřeli domácí. Skvělou práci odvedl Pavol Matejov, který se zbavil protihráčů a přihrál míč DAVIDU PRESLOVI. Ten následně z pravé strany trefil střelou mezi nohy brankáře a bylo to 1:0. Helas tak ukázal soupeři, že dokáže být v tomto utkání i z malého množství šancí efektivní. No a nemuselo zůstat u jediného ponaučení. Dvanáct vteřin před odchodem do kabin se ve velké šanci objevil Jiří Mužík. Ten to ale až moc překombinoval a nakonec jen trefil blok protihráče. Poločasové skóre tedy bylo 1:0 pro domácí.

To co se nepovedlo v první polovině utkání přišlo na začátku druhého poločasu. Ve 22.minutě JIŘÍ MUŽÍK dokázal z levé strany poslal míč po zemi vedle vyběhnutého gólmana Vondráčka a Slavia tak musí dotahovat dvoubrankové vedení soupeře - 2:0. O necelých pět minut to s pražany vypadlo ještě hůř. Po pěkné akci na jeden dotek uklidil míč do branky JAKUB SZNAPKA - 3:0. Hosté se ale nevzdávají. Ukazují, že přesná kombinace jim není cizí. Přesnou koncovku ale nachází hostující hráči ve 33.minutě. DAVID JOŠT si sběhl na míč od postranní čáry a poslal ho do sítě - 3:1. I když na Slavii bylo znát, že by ráda skórovala ještě vícekrát, tak Helas už další dramatizaci utkání nedopustil.

Helas Brno po vyspělém výkonu poráží pražskou Slavii a přiblížil se k ní tak v tabulce. Pokud se jí chce přiblížit ještě víc, tak by toto vítězství měl potvrdit i v dalším, tentokrát venkovním utkání v Mělníku.

Ohlasy po utkání:

Jan Křemen (Slavia Praha): "Dnes bylo všechno špatně, neproměnili jsme snad osm šancí a několikrát propadli v obraně a darovali soupeři branky. Už se to s námi vezlo, Helas si vlezl do pěti hráčů s gólmanem a my už pak neměli ani sílu zakončovat. Navíc jim zachytal fantasticky brnakář, který nám chytil snad pět nebo šest gólů."

Václav Klimek (brankář, Helas Brno): "Dnešní zápas se nám podařil na výbornou skvěle jsme plnili taktické pokyny trenéra a slavii nepoušteli do našeho předbrankového prostoru a ta se musela uchylovat ke střelbě ze střední vzdálenosti. Dopředu jsme perfektně zužitkovali naši hru v pěti a tak můžeme po zásluze slavit první výhru nad týmem z top5 která nám určitě dodá sebevědomí do dalších zapasů."

Statistiky

 

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?