Úvod zápasu vyšel lépe domácím. Ti se chopili průběžného vedení 2:0, kdy si střely do své branky srazili Zápotocký a následně Gajdoš. Do poločasu zavelel soupeř k obratu. Na 1:2 snížil brazilec Braga. Srovnal hezkou střelou pod břevno Výborný a obrat dokonal v tentýž minutě Macháček – 2:3. Z dvoubrankového vedení se radoval Rapid, kdy gól o tyč vsítil další brazilec Souza – 2:4

Liberec měl v tu chvíli co napravovat. Snížit se povedlo zásluhou MARKA BÍNY, kterému přistrčil míč jeho starší bratr Pavel. Bohužel pro Liberec se Rapid dostal opět do komfortního dvoubrankového vedení. Individuálně se u lajny prosadil poslední z trojice brazilců Mello – 3:5. Naději vykřesal pro domácí v 34. minutě TOMÁŠ JELÍNEK, který obešel brankáře Klečku a pohodlně zavěsil – 4:5. Liberečtí povzbuzeni snížením docílili srovnání. Při power-play našel Jelínek křižnou přihrávkou MARKA BÍNU a ten hrudí a svým druhým gólem v utkání stav na světelné tabuli srovnal – 5:5. V závěru utkání se mohlo vítězství překlopit na obě strany, kdy obě mužstva měla velké šance. Nakonec se tak nestalo a body se dělily.

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce): "Věděl jsem, že to bude těžké utkání a upozorňoval jsem na to i hráče. Ústí bylo první poločas jednoznačně lepší. Po našich dvou brankách jsme herně vypadli. Naštěstí nám pomohla poločasová přestávka a ve druhé půli šel náš výkon nahoru. Myslím si, že remíza je nakonec zasloužená pro oba týmy, protože si vytvořily ještě několik velkých příležitostí za remízového stavu. Vzhledem k průběhu utkání remízu bereme.”

Hodnocení Matěje Čapka (asistent trenéra Rapidu Ústí n. L.): "Při našem tabulkovém postavení se počítá každý bod v boji o záchranu. Bod z Liberce je však vzhledem k průběhu zápasu a dění na hřišti málo. Kromě úvodu utkání, kdy jsme si vstřelili dvě vlastní branky, jsme byli lepším týmem a bod jsme soupeři darovali naší nekoncentrovaností a lacinými chybami. Za stavu 5:5 se mohlo vítězství přiklonit i na stranu domácích, stav 5:5 jsme však vůbec neměli připustit. Pozitivní je, že jsme prolomili naší střeleckou nemohoucnost a věřím, že produktivní budeme i v nedělním důležitém utkání proti Žabinským Vlkům.”

Statistiky

 

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?