Démoni mají za sebou dvojboj s pražskými týmy. Nejprve na domácí půdě jasně podlehli Slavii, se kterou padli 0:9. Náladu si mohli svěřenci Karla Kruliše spravit ve sportovní hale v Řepích. Se Spartou hrála Česká Lípa vyrovnanou partii až do předposlední minuty, následně se ale trefili Neves s Horou a hosté se na sever Čech vraceli bez bodu. „Ze zápasu jsem zklamaný, dnes jsme měli odvážet body. Kluky musím pochválit za přístup,“ uvedl po utkání trenér Karel Kruliš. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Tomáš Fichtner, který nastřádal šest branek a stejný počet asistencí. Podaří se Démonům po šesti porážkách zabrat a získat tři body?

Jedno vítězství z posledních dvou duelů má na kontě Liberec, jenž si poradil v jedenáctém kole na jihu Čech s Dynamem. Vyrovnané utkání rozsekl v samotném závěru Pavel Bína a přisoudil Severočechům tři body za výhru 4:3. Na tento úspěch ale nedokázali hráči Liberce navázat na palubovce Olympiku Mělník, kde prohráli 2:4. „Zápas v Mělníku jsme si prohráli sami. Není možné, abychom dostávali tak jednoduché góly! Chybělo nám lepší řešení některých situací a přesnější zakončení,“ hodnotil duel trenér FTZS Karel Vrabec. Liberec má v tabulce před Démony tříbodový náskok, povede se FTZS v tabulce odskočit více?

V prvním vzájemném duelu dokázala Česká Lípa vzdorovat pouze v prvním poločase, kdy se dokázal prosadit Milan Bialek. Ve druhém poločase byli hráči FTZS hladovější a došli si pro vítězství 6:1. Dvakrát se prosadil hráč utkání Aleš Benek, který je druhým nejproduktivnějším hráčem Liberce za Tomášem Jelínkem.

Komentáře před zápasem:

Karel Vrabec (trenér, FTZS): „V úterý nás čeká televizní zápas v Lípě, na který se všichni těšíme a myslím si, že to ještě víc přidá motivaci a chuť každému z nás. V Lípě jsme ještě naplno nebodovali, tak to tam jedeme změnit a vyhrát! Potřebujeme další tři body, abychom byli pořád na dostřel 6. místu.“

Karel Kruliš (trenér, Démoni): „Tento zápas ukáže, zda se budeme ucházet o setrvání v nejvyšší soutěži, či to bude holý boj o záchranu. Ale pevně věřím, že se nachystáme tak, aby všechny tři body zůstaly doma.“
________________________________________
ÚT 20:10 | MSH Č. Lípa | živě ČT Sport

Profil haly

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 20 Kč dospělí
Sleva pro FUTič Mládež do 10 let zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.