Po úvodním oťukávání, kdy oba týmy hledaly cestu k brance soupeře, se poprvé radovali hráči ze západních Čech. 9.minuta utkání a hostující tým zúročil svůj tlak a dostává se do jednobrankového vedení. MARTIN ZDRÁHAL totiž dokázal využít přihrávky Künstnera a zakončit přesně - 0:1. Pak došlo na několik šancí na obou stranách, ale skóre už se nezměnilo a do kabin šel soupeř Helasu s jednobrankovým vedením v zádech.

Druhý poločas byl ze začátku ještě vyrovnanější než ten první. V 29.minutě se po sporné situaci opět prosazují hráči Plzně. Hosté rozehráli rychlé vhazování, po kterém se ke střele z pravé strany dostal volný MICHAL SEIDLER. Zkušený futsalista přízemním pokusem k levé tyči nezaváhal a je to 0:2. Další změna skóre mohla přijít v 34.minutě. Michal Seidler sice už stál, i přesto však ukázal parádní lob. Míč se snášel z výšky a nechybělo moc, aby skončil v síti. Trefil však pouze pravou tyč domácí brány. O čtyři minuty později už se ale Plzeň mohla radovat ze vstřelené branky. Kombinace Brňanů bez gólmana trvala jen pár desítek sekund. Posléze se totiž TOMÁŠ VNUK vydal rychle dopředu a trefil se přes bránícího hráče k levé tyči brány - 0:3. Neuběhla ani minuta a mohli se radovat i domácí. Blízko ke snížení byl Filip Havrda, ke kterému se do prostoru před bránu odrazil míč. Domácí futsalista ale nevystřelil dostatečně razantně a Ondřej Vahala tak dokázal zasáhnout.

Plzně v utkání potvrdila roli favorita, přidala ve druhém poločase další dva góly a nakonec tak celkově zvítězila poměrem 3:0. Helas ale neztratil tvář a určitě v následujících utkáních nebude jednoduchým soupeřem.

David Presl (hráč, Helas Brno): "Po sérii těžkých zápasů nás čekala Plzeň, které se povedlo uspět i v Lize mistrů, za to smekám obrovský klobouk. Zápas byl jen o našich hlavách a 100% přístupu do defenzivy. Myslím,že po celý zápas jsme předvedli dobrý výkon směrem do zadu a s trochou štěstí, jsme mohli vyrovnat. Mrzí mě, že za stavu 0:1 po jasném přistrčení ve vápně jsme měli zahrávat pokutový kop, kde po diskuzích Plzeň rychla rozehrála a dala branku na 2:0 a tím zápas rozhodla. Chtěl bych pogratulovat Plzni za výborný výkon a zaslouženou výhru. My se nemáme za co stydět a ted se musíme soustředit na následující důležité utkání v Českých Budějovicích."

Tomáš Vnuk (hráč SK Interobal Plzeň): "Zápas na Helasu byl těžký, jako pokaždé. Nehraje se nám tam příliš dobře. Helas hrál především zezadu a my do nich bušili. Gólman jim toho hodně pochytal a byl to podobný zápas, jako u nás. Bylo to o tom, kdo dá první gól. Když jsme ho dali my, tak byla otázka času, kdy přidáme druhý a definitivně zápas zlomíme.“

Statistiky

 

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?