Druhý Helas doma poprvé v sezoně prohrál. Nestačil na vedoucí Teplice, které jsou dál ve skvělé formě. Po výhře 4:2 mají v čele neúplné tabulky sedmibodový náskok. „Soupeř se nás snažil potrápit a rozhodit z rytmu, ale za mě velmi zajímavé utkání, které jsme zvládli zaslouženě výhrou,“ řekl k zápasu teplický asistent Tomáš Künzl.

Chrudim si nevídaně zastřílela. Na domácí palubovce zdolala poslední České Budějovice vysoko 20:2. Reprezentant Pavel Drozd si připsal v utkání šest branek a jednu asistenci! „Budějovice přijely v nekompletní sestavě a tím nám zápas dost ulehčily,“ měl jasno střelec zápasu a dodal: „Měli jsme ještě další šance, mohlo nám tam toho spadnout daleko více. Branky padaly po jednoduchých, sehraných věcech a pro nás jedině dobře. Potřebovali jsme se střelecky chytit, protože poslední zápasy nám to příliš nevycházelo. Pro naše sebevědomí je toto velmi důležitá výhra.“

V úterý uvidíme na ČT Sport 28. pražské futsalové derby „S“. Oba týmy se naladily dobře. Slavia doma porazila ústecký Rapid 5:1 a vyhrála své čtvrté utkání v řadě. Sešívaní rozhodli až po přestávce. „Po přestávce jsme si řekli, co je třeba změnit, chtěli jsme hrát nacvičené situace, kterých jsme v prvním poločase nevyužívali. Oni fyzicky trochu odešli a my jsme si už výsledek pohlídali,“ sdělil slávista Matúš Ševčík.

Sparta zakončila sérii nepřesvědčivých výsledků doma proti Mělníku. Se čtyřmi novými posilami, ale bez Brahimiho a Angellota. Po výhře 8:0 jsou sparťané šestí. „Paradoxně nám vše fungovalo, i když nám chybí zraněný Azem Brahimi a Angellot, který letěl domů kvůli rodinným záležitostem. Kluci hráli jako opravdoví sparťané, bez ústupků a s velkou jistotou vepředu i vzadu. Nové posily Bernardino a Neves se předvedli parádně, Felipe přiletěl a šel rovnou na zápas, i tak předvedl výborný výkon. Šanci dostal i sparťan Plánička, kterého jsem objevil na fotbale,“ okomentoval utkání trenér Sparty Beni Simitči.

Poprvé od návratu z Ligy mistrů se dařilo i mistrovské Plzni, která doma porazila Českou Lípu přesvědčivě 6:0. Západočeši tak drží příznivou bilanci. Ze sedmi utkání mají šest výher a jen jednu prohru. V neděli uzavřelo kolo utkání na severu Čech. Liberec porazil 5:2 Žabinské Vlky Brno. Hattrickem se blýskl domácí Vobořil. „Jsem nesmírně rád, že jsme ukončili sérii proher a zvládli tohle domácí utkání i pro všechny fanoušky, kteří nás přišli podpořit,“ ulevilo se trenérovi Liberce Petrovi Vrabcovi.

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.