Jaké to pro vás bylo chytat proti Slavii?

Byl to nezvyk, byl jsem chvilku i trochu nervózní, protože všechny kluky znám, poznám jejich pohyby, vím, co na hřišti v jistý moment udělají. Bylo to ze začátku těžké, ale pak to ze mě spadlo, ono to tak vždycky je. Pak už jsem to ani tolik nevnímal.

Neváhal jste, jestli pro Slavii vůbec nastoupit?

Minulou sezonu jsem chtěl nastoupit, ale zdravotní stav mi to neumožnil, teď jsem zpočátku nechtěl, ale pak jsem si řekl, že chci ukázat, že udělali chybu. Ale bohužel nám to výsledkově nevyšlo. Je to škoda. Byli jsme hodně blízko.

Slávisti spoustu šancí neproměnili, bylo to tím, že je znáte?

To si ani nemyslím, spíš jsem měl štěstí, že mě trefovali.

Co rozhodující branka pro rohu, určitě se jí dalo zabránit. Co se tam stalo?

My jsme špatně zareagovali, možná jsme čekali nahrávku směrem do hřiště, ani já jsem na to nekoukal a ve chvíli, kdy jsem na spoluhráče křičel, ať se srovnají, najednou letěl balon. Bohužel, dopadlo to takhle. Musíme si na tyhle situace dát pozor.

Obranu jste hodně dirigoval, přispělo i tohle k vyrovnanému průběhu utkání?

Je pravda, že u pár kluků jsem se snažil předvídat, co udělají, a snažil se poradit co nejvíc. Náš trenér měl ale Slavii hodně dobře načtenou, sledoval spoustu jejich zápasů, informací jsme měli hodně. Snažili jsme se hrát jednoduše, myslím, že tohle nás zdobí, že umíme hrát efektivně rychle dopředu.

Nevyslechl jste si nějaké hlášky od slávistů?

No, Radim Záruba mi říkal, že ten jeho gól byla velká pumelice. (úsměv) Vyslechl jsem si toho dost, ale všechno v dobrém.

Nemohl nastoupit Jirka Vokoun, chyběl vám hodně?

Chyběl moc, doufám, že se brzy uzdraví. S ním bychom určitě neprohráli. (Pozn. Jiří Vokoun právě přišel si rozhovor poslechnout.)

Jak jste zatím v Mělníce na hostování spokojený?

Jsem hlavně spokojený s herní vytížeností, za kterou jsem rád. Můžu chytat, rozvíjet se. Navíc je tu i výborná parta.

S čím půjdete do nejbližších zápasů? A jaké jsou vůbec cíle týmu?

Teď jedeme do Hodonína na čtvrtfinále poháru a v pátek pak na Spartu. Pokusíme se Spartu překvapit, myslím, že je potrápíme ještě víc než Slavii. Ambice? Chceme být co nejvýš a porážet týmy z naší části tabulky a snažit se urvat body i proti těm nahoře, nebo s nimi hrát tak vyrovnaně jako proti Slavii.

Další aktuality

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.