Vůbec první brněnské derby těchto soupeřů se odehrálo v minulé sezoně a skončilo remízou 3:3. Hattrick v něm zaznamenal žabinský Dominik Havlín, poslední dvě branky dal – jak jinak – v závěru utkání. Odveta však oproti očekávání vyrovnaný průběh vůbec nenabídla, Helas zvítězil jednoznačně 9:2, když hráčem utkání byl vyhlášen zkušený David Cupák.

Helas doma v posledním kole zvládl důležitý souboj s Démony Česká Lípa, ve kterém ale po jedenácti minutách prohrávali 1:3. Nakonec v druhém poločase dokázali svěřenci Tomáše Galii souboj otočit a vyhrát 5:4. Helas tak drží na domácí palubovce stoprocentní bilanci čtyř výher, naopak na cestách se mu nedaří, prohrál v Plzni, na Spartě i na Slavii, což ovšem byli soupeři z první pětky. Teď následuje další klíčový duel, ve kterém se jako v každém derby rozdíly v kvalitě stírají. Nejlepšími střelci týmu jsou zatím Tomáš Paul a David Cupák se čtyřmi góly. Nejproduktivnější hráčem Ivan Šarközy.

Žabiňští Vlci dlouho čekali na první body do tabulky, ale když už to přišlo, tak to stálo za to. Nejprve v domácí hale zdolali Slavii 4:2 a jedno z největších překvapení dosavadního průběhu dokázali senzačně navázat také v Praze, kde také v závěru porazili Spartu. Ať dopadne soutěž jakkoliv, nikdo už skalpy obou pražských „S“ Žabinským Vlkům nevezme. Nejlepším střelcem týmu je Ladislav Hansl s pěti brankami.

Komentáře před zápasem:

Tomáš Galia (trenér Helasu): „Brněnská derby obě mužstva považují za zápasy sezóny, vždy mají velký náboj a prestiž, navíc bude utkání okořeněno přítomností televizních kamer, které na atraktivnosti duelu ještě přidají. V utkání nebude rozhodovat aktuální tabulkové postavení a individuální kvalita obou kádrů, všechny tyto aspekty se před samotným kláním srovnají. Derby zvládne mužstvo, které bude ochotné se na hřišti více vydat a bude v daný moment lépe psychicky připravené.“

Václav Večeřa (brankář ŽV Brno): „Očekávám derby se vším, co k němu patří, tedy souboje, emoce a snad i pohledný futsal. Derby je speciální motivací samo o sobě. Hraje se konečně s diváky a bude to úplně o něčem jiném než před prázdnými tribunami, jako tomu bylo loni. Rád bych aby lidé dorazili, protože mohou na vlastní oči vidět zápas dvou nejlepších brněnských celků.“

 

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.