Do zápasu lépe vstoupili hosté, když v páté minutě vstřelil jedinou branku prvního dějství Michal Seidler. Sparťané se dostali do několika šancí, ale branka Ondřeje Vahaly byla nedobytná.

Dvě minuty do druhé půle se prosadil Tomáš Vnuk, na něj navázal po chybě v rozehrávce Michal Seidler – 0:3. Spartě se však povedl vstup do poslední desetiminutovky, když se po skvělé přihrávce prosadil Lukáš Křivánek a po něm při power-play Angellot, to však byly poslední sparťanské zásahy. Při další power-play dokázali odkryté branky využít hosté a stanovili tak finální stav utkání na 2:5.

Lukáš Křivánek (hráč Sparty): „Prohrávali jsme opět po laciném gólu. Do poločasu jsme hráli lépe než v posledních zápasech, kde se nám nedařilo. Po půlce Plzeň odskočila na tři góly, ale ukázali jsme sílu, že se umíme sebrat. Snížili jsme na 3:2 a šli do power-play, která nám dneska bohužel nevyšla.“

Ondřej Vahala (brankář Plzně): "Věděli jsme, že Sparta není v optimálním rozpoložení. Odskočili jsme na docela vysoký rozdíl ve skóre a sami si to vlastními chybami zdramatizujeme. Zaplať pán bůh, že se nám podařilo vstřelit další branky a nebylo to drama až do samého konce. Možná nás v hlavě trochu svazovalo to, že máme příští týden na programu zápasy v Lize mistrů. Jsme rádi, že máme tři body z venku. Ze zápasu proti týmu, který bude chtít hrát nahoře."

Statistiky

 

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.