Ondro, jak byste zhodnotil vítězství na Spartě?

Věděli jsme, že Sparta není v optimálním rozpoložení. Odskočili jsme na docela vysoký rozdíl ve skóre a sami si to vlastními chybami zdramatizujeme. Zaplať pán bůh, že se nám podařilo vstřelit další branky a nebylo to drama až do samého konce.

Co způsobilo ten lehký výpadek v polovině druhého poločasu?

Možná nás v hlavě trochu svazovalo to, že máme příští týden na programu zápasy v Lize mistrů. Jsme rádi, že máme tři body z venku. Ze zápasu proti týmu, který bude chtít hrát nahoře.

Sparta později přikročila k power-play, překvapil vás tento krok?

Připravovali jsme se na to. Viděli jsme, že podobným stylem hráli i posledních deset minut zápasu proti Liberci. Tam se jim to povedlo otočit. Zápas před tím to samé. Věděli jsme, že jim budou docházet síly. Hrajou to na šest lidí. Mají tam zkušené hráče, kteří takticky a technicky přečnívají českou ligu. Vyhovuje jim tento styl, navíc si tam mohou i odpočinout. Nemyslím si, že jsme to bránili optimálně.

Podařilo se vám vstřelit branku. Věřil jste hned, že balon doputuje do branky?

Věřil. Viděl jsem, jak letěla střela soupeře. Říkal jsem si, že jí zkusím zalepit a pošlu mu to tam zpátky. Je to padesát na padesát. Buď to jde trochu od brány, nebo to skončí v bráně.

Po odchodu ze Sparty jste proti ní potřetí nastoupil. Jsou pro vás tyto zápasy něčím speciální?

Nemusím vyrážet čtyři hodiny před zápasem, protože to mám skoro za barákem. (smích) Speciálně se nepřipravuju. Já jsem nyní v Plzni. Jdu do toho jako do ostatních zápasů, chci podat co nejlepší výkon. Extra motivace tam není. Pro mě to je uzavřená kapitola.

Plzeň čeká příští týden Liga mistrů, jaký je nyní program západočeského týmu?

Čeká nás sakra těžká práce. Budeme tam muset přepnout zase na jinou úroveň. Je v podstatě jedno, které týmy v této fázi Ligy mistrů dostaneme. Je to evropská špička s nejlepšími hráči. Jedeme tam s cílem urvat co nejlepší výsledek. Postupují tři týmy, tak kdyby se nám se štěstím podařilo jeden zápas uhrát, tak je to otevřené. Určitě tam nejedeme s hlavami dole.

V domácí lize jste se naladili třemi výhrami, pomůže vám to?

Při vší úctě k předchozím soupeřům v naší lize, tak je to na evropské scéně úplně jiný futsal. Kluci si to vyzkoušeli na MS v Litvě. To je prakticky jiný sport. To samé nás čeká v Lize mistrů. Budeme muset padat po hubě. Jednou tam něco vypustíme, a hned to soupeři potrestají. Vítězství se Spartou nám pomůže, ale v Lize mistrů to bude ještě něco jiného.

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.