Jaký to je pocit porazit Slavii? Jak se vám to vůbec podařilo?

Samozřejmě je to skvělý pocit. Každé vítězství v nejvyšší soutěži je zážitkem, tohle obzvlášť! Zápas jsme poctivě „odjezdili“, skvěle nám zachytal gólman, a zatímco třeba v minulém zápase v Plzni jsme na přijatelný výsledek nemohli pomýšlet ani vteřinu, se Slavií to prostě možné bylo a naštěstí ne každá power play proti papírovému outsiderovi musí zákonitě skončit úspěchem týmu, který má za povinnost vyhrát. Když šel soupeř za nerozhodného stavu do všemi předpokládané hry bez brankáře, věřili jsme, že by se nám to mohlo podařit.

Bude to zlomový zápas pro celou sezonu, když se vám do té doby nepodařilo bodovat?

Hlavně po psychické stránce by nám to pomoci mohlo a rád bych věřil, že je to i nějaký zlom, nicméně jsem realista a vím, že takhle to většinou nefunguje a že už v dalším kole můžeme tvrdě narazit. Naprosto rozhodující bude skutečnost, jak rychle se dokážeme dostat znovu do zraněními totálně narušeného tréninkového rytmu a v jakých sestavách budeme v dalších kolech nastupovat.

V čem byl do zápasu se Slavií největší problém?

Těšili jsme se na novou sezonu. Těšili jsme, že potvrdíme a překonáme na nováčka velice solidních sedmnáct získaných bodů ze sezony loňské, ale jak jsem naznačil v předchozí odpovědi, od začátku soutěže se nám v neskutečném počtu navršila zranění hráčů a například v klíčových zápasech s ústeckým Rapidem a českolipskými Démony nám chybělo sedm resp. šest hráčů základní sestavy!

Jak velkým povzbuzením je takový historický výsledek?

Povzbuzení je to velké a přišlo ve chvíli, kdy to celý náš klub hodně potřeboval! To vítězství ale nelze nijak přeceňovat, je to především euforie pátečního večera, zážitek pro tým i fanoušky, ale v pondělí na tréninku už musíme usilovně pracovat, abychom byli schopní se v dalších zápasech ze všech sil porvat o ligovou naději. Každopádně v případných záchranářských kalkulacích jsou tři body se Slavií navíc.

Čeká vás teď Sparta a Chrudim, troufnete si potrápit i je?

O tomhle si v žádném případě nedovolím polemizovat. Budeme bojovat ze všech sil a rádi bychom odehráli kvalitní zápasy se ctí a s přijatelnými výsledky. V těchto utkáních však nemáme co ztratit a důležitější zápasy nás čekají až v dalších kolech, tam se rozhodne. Ale netvrdím, že bychom minimálně jednoho z uvedených soupeřů potrápit nechtěli, jaká bude skutečnost uvidíme.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.