Úvod utkání dvou posledních týmů loňské sezóny vyšel lépe Rapidu, který kvůli vytíženosti haly Sluneta odehrál utkání v Lovosické hale Chemik. Už v 1. minutě se mohl radovat z vedoucí branky Martin Gajdoš, který doklepl do prázdné branky nástřel Václava Koce – 1:0. Za několik okamžiků mohlo být srovnáno, ale českolipský Klimt nastřelil pouze břevno branky Rapidu.

V dalším průběhu prvního dějství měl Rapid více ze hry a několikrát mohl navýšit skóre. To se povedlo ve 13. minutě, kdy se prosadil Fernando Rodrigues de Souza, jedna ze tří brazilských posil v kádru Rapidu. Další šance Rapidu zůstaly ovšem nevyužity a když v poslední minutě prvního poločasu nastřelil hostující Havrda opět břevno, šel Rapid do kabin se zaslouženým vedením 2:0.

Ve druhém poločase převzala iniciativu hostující Česká Lípa a byla lepším týmem na palubovce. Rapid několikrát podržel brankář Daniel Klečka, který v utkání navlékl kapitánskou pásku, ale ani on nedokázal zabránit brance ve 30. minutě, kterou vstřelil po rohu hostující Matěj Maur – 2:1. I v dalším průběhu měla Česká Lípa navrch, ale další branku již nevstřelila a Rapid se tak mohl radovat z cenné výhry 2:1, která ho posune před sérií těžkých zápasů do klidnějších pater prvoligové tabulky.

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): „Poprvé v novém složení s posilami z jihu prakticky bez přípravy jsme nastoupili proti České Lípě. V první půli jsme si vytvořili mnoho gólových šancí, ze kterých jsme využili pouze dvě. To se nám mohlo vymstít ve druhém poločase, kdy Démoni měli více ze hry a vytvořili si i mnoho brankových příležitostí. Naštěstí pro nás proměnili pouze jednu. V závěru se nám podařilo ubránit power – play a hubeným výsledkem zvítězit a získat velmi cenné tři body do tabulky.“

Karel Kruliš (trenér FC Démoni Česká Lípa): „První poločas, ve kterém jsme dvakrát inkasovali, jsme prohospodařili. Minimálně druhá obdržená branka byla laciná. Nedokázali jsme ve druhém dějství snížit, přestože náš výkon šel hodně nahoru. Ústí nad Labem jsme ve druhé půli přehráli ve všech směrech a doplatili na gólovou smůlu. Důležité pro nás je, že do šancí jsme se dostávali. Musíme na produktivitě zapracovat a v dalším zápase se prosazovat.“

Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.