Oba týmy se snažily, aby jim neutekl začátek utkání. Hned v první minutě se prosadil PAVOL MATEJOV a bylo to 1:0. Neuběhla ani celá minuta a bylo opět vyrovnáno. Gabčo přihrával a JIŘÍ VOKOUN upravil skóre na 1:1. Domácí hráče, ale vyrovnávající branka nepoložila a Helas byl hodně aktivní. Po několika nepřesných střelách to vzal na sebe kapitán. DAVID CUPÁK podržel míč na levé straně, otočil se kolem obránce a propálil Žežulku mezi nohama 2:1. Ve 14.minutě byl před brankou Mělníka další hodně horký závar. Míč se od bránících hostů dostal do bré střelecké pozice a JAKUB SZNAPKA propálil vše co mu stálo v cestě - 3:1. S dvoubrankovým vedením Brna se ale Mělník nechtěl smířit. V 18. minutě Gajdács už nemohl hrát podruhé s Daňkem, JIŘÍ NOVOTNÝ jej na levé straně obral o míč v brankovišti a přehodil domácího brankáře - 3:2. Více branek už v první polovině utkání nepadlo a Helas tak šel do kabin s jednogólovým náskokem.

Helas rozhodně nechtěl zmeškat začátek druhé poloviny utkání. Rozhodně nechtěl dát soupeři prostor na vyrovnání. Brněnští hráči byli hodně aktivní. K další brance se ale dostali až po deseti minutách. Ve 30. minutě MILAN SVOBODA udělal kličku soupeři na levé straně a sám proti Žežulkovi zvýšil na 4:2. V 31. minutě to bylo jako přes kopírák. MILAN SVOBODA si vyměnil míč se Šarközym na levé straně a přeloboval Žežulku přes pravou ruku 5:2. Neuběhla ani celá minuta a bylo to 6:2. Při brejku tři na jednoho předložil Presl míč zleva na vzdálenější tyč na DAVIDA CUPÁKA a ten do poloodkryté brány nezaváhal. Mělník ale nesložil zbraně a dal o sobě opět vědět. Po zisku míče proti Davidu Cupákovi naznačil LUKÁŠ NEČAS střelu před Matejovem, ještě potáhl balón a zakončil na zadní tyč - 6:3. V 35. minutě bylo ještě zajímavěji. Vokoun nastřelil míč z pravé strany šikovně na zadní tyč a tam uklízel JIŘÍ NOVOTNÝ - 6:4. Hosté vsadili vše na hru bez brankáře. V 38.minutě byl sice Žežulka na svém pracovišti, ale po Daňkově výhozu středem se otočil DAVID CUPÁK na pivotu kolem Gabča na pravou stranu a skóroval na vzdálenější tyč 7:4. Poslední slovo měl reprezentant v barvách Mělníka. JIŘÍ VOKOUN si v v poslední minutě hodil míč na nohu na pravé straně a jeho tvrdá střela ze střední vzdálenosti skončila v bližší šibenici - 7:5.

Helas zvládl dohrávku čtvrtého kola 1. FUTSAL ligy díky hattricku Davida Cupáka a zůstává tak doma stoprocentní. Opět se tak potvrdilo, že se Mělník na palubovce Helasu nedaří. Domácí zvládli utkání i přes absenci slovenského brankáře Herka a jeho kolegy Klímka.

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): "Velmi cenné a důležité vítězství o které jsme museli po celé utkání bojovat. V průběhu hry jsme měli několik pasáží se kterými nemohu být spokojen, ale v konečném součtu jsme splnili cíl, se kterým jsme do utkání šli."

Jakub Němec (trenér, SK Olympik Mělník): "Zase jsme si zápas prohráli sami zbytečnými chybami v obraně. Soupeři jsme dávali v útoku až příliš prostoru a dostali jednoduché branky. Ve hře jsme zase byli moc pasivní. Vypadá to, jako když nechceme vyhrát, že si jdeme jenom zahrát a s tímhle přístupem budeme těžko opět někoho porážet."

Statistiky

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?