Zápas začal velmi zhurta. Už po sedmi vteřinách hry se z první trefy v sezoně radoval Dušan Künstner, když využil zaváhání v rozehrávce Brna. Vstřelil tak možná vůbec nejrychlejší gól ligové historie poté, co úvodní výkop měl na starosti soupeř. O minutu a půl později nabil Tomáš Vnuk Michalu Holému a ten tvrdou ranou zvýšil na 2:0. Poté už rozjel své střelecké představení i Michal Seidler. Na konci 6. minuty zvýšil na 3:0 a v 15. minutě na 4:0. Bůra v téže minutě završil Tomáš Vnuk svoji první trefou v utkání. Do poločasu se skóre měnilo ještě dvakrát. V poslední minutě úvodního dějství se potřetí trefil Michal Seidler a na 7:0 ještě 17 vteřin před sirénou navyšoval Michal Holý. V poločase tak Interobal suverénně vedl 7:0, byť i Lukáš Němec musel několikrát zasahovat.

Žabinští Vlci v poločase prostřídali brankáře. Nově nastoupivší Jaroslav Pšurný však udržel čisté konto jen o 4 vteřiny déle, než jeho předchůdce Václav Večeřa. Po 11 vteřinách druhého poločasu se prosadil Tomáš Vnuk. Poté přišel nejkrásnější moment utkání. Tomáš Vnuk si vyměnil míč s Michalem Holým a nádherným obloučkem přehodil hostujícího brankáře a bylo to 9:0. Také on v tu chvíli zapsal hattrick. Pouze o několik vteřin později završil desítku Martin Zdráhal po přihrávce brankáře Lukáše Němce. Následně se hostům podařilo snížit zásluhou Jiřího Bílého. Plzeňský gólostroj to ale nezastavilo. Svou čtvrtou branku v utkání přidal v polovině druhé půle Michal Seidler, na kterého v zápětí navázal i Michal Štrajt. Ve 35. minutě utkání se popáté prosadil Michal Seidler a skóre v tu chvíli bylo 13:1. Tři minuty před koncem se po nedůslednosti v obraně domácích prosadil brněnský Radim Trbušek. Poslední dvě slova v zápase si vzal Dušan Künstner, který dvěma góly zkompletoval hattrick a také skóre utkání na konečných 15:2.

Tomáš Štverák (asistent Plzně): „Takové utkání se hodnotí dobře. Kluci si od prvního střídání šli za výhrou a neponechali nic náhodě. Celý zápas jsme měli pod kontrolou, zahráli si všichni a nikdo se nezranil.“

Michal Odehnal (trenér, ŽV Brno): „Soupeři gratulujeme k jednoznačné a zasloužené výhře. Hned po zápase se mi vše hodnotí obtížně, ale velká část obdržených gólů jde za námi a to díky neuvěřitelným chybám, které děláme. Plus, když už se dostaneme do útočné kombinace, tak ji většinou vyhodnotíme špatně a nedotáhnete do finále.“

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?