Futsalisté Chrudimi vyhlásili útok na patnáctý titul a v cestě na vrchol smetli v pátek pražskou Slavii 6:0. Hattrick vstřelil Pavel Drozd. „Upřímně, s takto dobrým výsledkem jsem já osobně nepočítal, protože první týden po návratu z reprezentaci byl docela šok,“ usmíval autor tří branek do sítě Slavie. „Chvíli trvalo, než jsme si na sebe zase zvykli. První poločas jsme zvládli hodně dobře v koncovce a bylo takřka rozhodnuto. Po pauze jsme si výsledek již jenom hlídali.”

Velký střelecký výkon předvedl mělnický Josef Gabčo. Rapidu nastřílel pět branek z celkových osmi svého týmu. „Utkání jsme měli od začátku pod kontrolou. I přesto, že na našem výkonu byla znát měsíční herní přestávka, tak jsme soupeře přehrávali, byli jsme velmi aktivní v napadání a tím soupeře nutili k chybám,“ radoval se kouč Mělníka Jakub Němec. Jeho Olympik ještě letos společně s Chrudimí neztratil ani bod.

Ligu však vedou Teplice, které mají o jedno utkání více. V jejich dresu řádil čtyřgólový Adriano, jenž řídil výhru 8:3 na hřišti posledních Žabinských Vlků. Mistrovská Plzeň zvládla utkání v Liberci. Domácí Severočeši prohráli po sympatickém výkonu 1:4. „Myslím si, že to byl dobrý zápas a že se divákům musel líbit. Jsem spokojený s nasazením a jak do toho kluci vlétli,“ řekl trenér FTZS Karel Vrabec.

Páté kolo se dohrálo v neděli a pondělí. Dynamo doma prohrálo s Českou Lípou. „Z jihu Čech se vracíme s dobrým pocitem z dobře odvedené práce. Soupeř byl sice oslabený o své opory, ale i přesto měl svou velkou kvalitu,“ sdělil trenér Démonů Karel Kruliš. V pondělí pak Sparta porazila brněnský Helas po hattricku Křivánka a Angellota 6:2.

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.