Byl to zápas Josefa Gabča! Byl u sedmi z celkových osmi branek svého týmu a navíc zaznamenal skvělý osobní úspěch. Branka, kterou vstřelil na 4:0, znamenala, že se dostal celkově na 100 vstřelených prvoligových gólů v jeho kariéře, a to mu je čerstvě 28 let.

Hned od startu utkání byl Olympik velmi dominantní na míči a vytvářel si gólové příležitosti jak na běžícím pásu. Domácí šli do vedení již ve 4. minutě, kdy se Gabčovi podařilo využít chyby v obraně Rapidu, obehrál Mrázka a uklidil do prázdné branky. Pouhé 2 minuty stačily mělnickým na to, aby přidali další dvě branky. Nejprve se prosadil Šup po naražení Nečase a o pár vteřin později Gabčo, kterého našel před odkrytou brankou kapitán Vokoun.

Ač se na další branku muselo čekat dlouhých 11 minut, tak Olympik neztrácel chuť útočit a kombinovat na útočné polovině a hostující brankář měl plné ruce a nohy práce. Gabčova radostná chvíle přišla v 17. minutě, kterého opět našel domácí kapitán a do odkryté brány se nemílil. Gabčo neskrýval radost z velkého úspěchu a ani spoluhráči, kteří mu okamžitě šli gratulovat. Brankový rozdíl se do poločasu už nezměnil a do kabin se tak šlo za jasného stavu 4:0 pro Olympik.

Mělničtí nepolevili ani v druhé půli a ihned na ústecké hráče vlétli, z čehož vyústily dvě rychlé branky. V minutě 23. vstřelil svůj čtvrtý gól Gabčo, o minutu později Šup. Středočeši vypadali, jak kdyby dotahovali nepříznivý stav a potřebují dát rychle co nejvíce branek.

Opět to byl Josef Gabčo, který jako další ve 29. minutě rozvlnil síť ústecké branky, kterému značně pomohl skvělou přihrávkou Nečas. Uběhli další 4 minuty a tentokrát vymyslel famózní pas sám Gabčo, na který si počíhal Lehner a zvýšil na 8:0.

Po odskočení na rozdíl 8 branek začal tým Jakuba Němce působit, jakoby už zápas nemohl ztratit a dělal zbytečné chyby. Toho Rapid využil a snížil skóre na 3:8 z jeho pohledu. Prosadil se dvakrát Macháček a jednou Klier.

Ústí již ale nemělo čas na to, aby Olympiku cestu ke třem bodům ztížil a tak při závěrečném klaksonu svítil na tabuli stav 8:3. Olympik tak zaznamenal ze třetího utkání třetí vítězství a s 9 body je na 3. místě tabulky 1. Futsal ligy.

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Utkání jsme měli od začátku pod kontrolou. I přesto, že na našem výkonu byla znát měsíční herní přestávka, tak jsme soupeře přehrávali, byli jsme velmi aktivní v napadání a tím soupeře nutili k chybám, ze kterých pramenilo naše poločasové vedení 4:0. Jediné, co trochu kazí nadšení, jsou zbytečné 2 branky, které jsme obdrželi v závěru utkání, když jsme protočili sestavu. Na výkonu ale můžeme stavět do dalších utkání a hlavně jsme rádi, že stále máme plný počet bodů. Vítěznou sérii budeme chtít udržet co nejdéle.“

Matěj Čapek, předseda Rapidu: „Utkání na Mělníku se nám vůbec nepovedlo a bude potřeba se z něj rychle otřepat. Olympik potvrdil svou letošní kvalitu, my jsme mu však zápas velmi ulehčili tím, že jsme vůbec nedodrželi to, s čím jsme do zápasu šli. Za mě velké zklamání z našeho výkonu.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.