Liberečtí důsledně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Svou šanci na vstřelení branky nevyužil Honza Díl a následně ani Viktor Žampa, který se řítil sám na Vahalu. Vše nasvědčovalo tomu, že první dvacetiminutovka skončí smírně 0:0. Bohužel pro FTZS se Plzeň 7s před koncem přeci jen prosadila – 0:1

Do druhého poločasu vstoupila lépe Plzeň, která využila laciné ztráty uprostřed hřiště a Vnuk navýšil na 2:0 pro Interobal. Liberečtí se dočkali zaslouženého snížení ze sálovek TOMÁŠE JELÍNKA – 1:2. Následně obdržel Honza Díl druhou ŽK a utkání dokoukal z tribuny. V oslabení se hráčům dařilo čelit tlaku ze strany Plzně. Smolný moment nastal ve 30. minutě, kdy přihrávku Vnuka ztečoval do vlastní sítě Tomáš Vobořil – 1:3. Poslední slovo v zápase si vzala opět Plzeň. Seidler se prosadil z levé strany a udělal tečku za utkáním.

Liberec se snažil zápas zdramatizoval a chodil do power-play. Bohužel hráči žádný velký tlak na úřadující mistry nevyvinuli a museli se tak smířit s prohrou 1:4.

Karel Vrabec (trenér Liberce): "Myslím si, že to byl dobrý zápas a že se divákům musel líbit. Jsem spokojený s nasazením a jak do toho kluci vlétli. Zatím nám chybí trocha futsalového štěstí, protože jsme opět dostali trochu smolné góly. Je škoda, že jsme lépe nevyřešili některé brejky a nezdramatizovali tím více zápas. Soupeři gratuluji k zisku 3 bodů.”

Michal Seidler (hráč Plzně): "Jak jsem říkal před utkáním, nečekal nás v Liberci vůbec lehký zápas. Liberec hrál velmi dobré utkání, hrál agresivně a velmi dobře bránil. My si vytvářeli šance, které jsme nepromenovali, to samé ale i soupeř. Nakonec jsme si zápas pohlídali a zvítězili. Jsem rád za tři body, Liberec doma moc prohrávat nebude.”

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.