V minulé sezoně se Slavia s Chrudimí potkala dvakrát. V obou případech se radoval východočeský celek. Nejprve Chrudim doma zvítězila 3:0, a následně v Edenu přetlačila Slavii opět, tentokrát v poměru 2:1. Ve dvojutkání se dařilo zejména Pavlu Drozdovi, který z pěti branek svého týmu zařídil hned tři.

Do aktuálního ročníku 1. Futsal ligy se povedlo vstoupit klubům pravou nohou. Chrudim v úvodním kole deklasovala ústecký Rapid 13:1, a poté navázala výhrou 4:1 na půdě České Lípy. Osm branek v těchto dvou duelech nasázel nestárnoucí Max.

Slavia doma na úvod remizovala s obměněnými Teplicemi 1:1. Ve druhém kole pak následoval před kamerami ČT Sport triumf 5:4 nad mistrovským týmem Plzně. Právě Interobal vyřadil sešívané na jaře v semifinále play-off.

Oběma týmům lehce komplikuje situaci to, že v poslední době netrénovali kompletní. Někteří futsalisté Chrudimi i Slavie byli členy českého národního týmu, který se představil v Litvě. Červenobílí poslali do Pobaltí trojici David Jošt, Jan Homola a Radim Záruba. Východočeši zase v tréninku postrádali bratry Drozdovi, Matěje Slováčka a Tomáše Koudelku.

„Pauza nebyla jednoduchá, protože jsme v tréninku nebyli kompletní, ale i tak jsme pokračovali na sto procent. Moc jsme netrénovali s balonem, ale zase jsme na druhou stranu zlepšili fyzickou část,“ uvedl před zápasem ve formě hrající Max.

Brazilský futsalista zaznamenal v prvních dvou kolech nové sezony již deset kanadských bodů. Přidat bude chtít určitě další. „Po dlouhé pauze nás nečeká lehký zápas, soupeř je hodně kvalitní. Nejsme ještě v naší nejlepší formě, ale určitě podáme maximum možného a chceme další vítězství. Krok za krokem pokračujeme dále,“ dodal zkušený Brazilec, který nastřílel v české nejvyšší soutěži již 368 branek.

Respekt před soupeřem má sešívaný trenér David Frič, který si nástrahy aktuálního programu 1. Futsal ligy naplno uvědomuje. „Chrudim je pro mě stále nejlepší mužstvo v Česku a čeká nás po měsíční pauze velmi těžké utkání. Prakticky tři týdny jsme nebyli celý tým pohromadě, takže je těžké říct, jak bude vypadat naše hra. Musíme předvést výkon na hranici našich možností, abychom mohli pomýšlet na bodový zisk,“ vysvětlil sešívaný lodivod.

_____________________________________________
FK Chrudim - SK Slavia Praha
PÁ 20:00 | MSH Chrudim

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.