Úvod druhého poločasu patřil opět Českým Budějovicím, což vyvrcholilo situací ve 22. minutě, kdy brankář Rapidu Daniel Klečka ztratil míč na útočné polovině soupeře a zatáhl za záchrannou brzdu v podobě skluzu. Za tu byl potrestán diskutabilní červenou kartou, vzhledem k tomu, že za míčem byli další dva hráči Rapidu. To však nic nezměnilo na faktu, že České Budějovice dostaly možnost přesilové hry, kterou zužitkovaly brankou na 2:2 za záda Tomáše Mrázka, který nahradil vyloučeného Daniela Klečku.

České Budějovice využívaly v průběhu celého utkání svého brankáře na útočné polovině a to se jim vymstilo ve 29. minutě, kdy ztrátu hostujícího brankáře potrestal střelou z poloviny hřiště do odkryté branky Petr Tichý – 3:2 pro Rapid. Když za dalších pět minut, ve 34. minutě, zvýšil po přihrávce Petra Zajíčka Petr Výborný na 4:2, byl Rapid na nejlepší cestě ke třem bodům.

České Budějovice vsadily v závěru utkání vše na hru s brankářem na útočné polovině, ale Rapid konec zápasu odbránil výborně a mohl se tak radovat z výhry 4:2 a především z velmi důležitých tří bodů do prvoligové tabulky.

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): „Obdrželi jsme první branku, podařilo se nám přesto do poločasu skóre otočit. Důležitý moment nastal na začátku druhé půle, kdy za vyloučeného Daniela Klečku zaskočil nerozchytaný Tomáš Mrázek. Kromě gólu v oslabení nepustil za svá záda jediný míč. O našem vítězství rozhodlo nasazení a proměňování šancí.“

Dominik Vejvar (trenér SK Dynamo PCO České Budějovice): „Do Ústí nad Labem jsme přijeli v oslabené sestavě, vypadlo nám kvůli zranění pět až šest hráčů. S utkáním jsme se poprali dobře a tři čtvrtě zápasu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Rozhodlo pár našich chyb, domácí měli i trochu štěstí, přesto podle mého názoru zaslouženě vyhráli.“

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?