Úvod derby patřil Démonům, kteří několikrát zahrozili a dokonce jednou orazítkovali břevno Dlaskovi svatyně. Skóre utkání naopak otevřel povedenou akcí ALEŠE BENEK, který využil útočného bloku Žočka – 1:0

Srovnání přišlo záhy z nenápadné akce u lajny, kde se ve skluzu prosadil z velkého úhlu Bialek – 1:1. Liberec do poločasu strhu vedení opět na svoji stranu. Baran vyvezl míc přes celé hřiště, předložil míč Benekovi a ten vyzval chytrou přihrávkou VIKA, který se ve skluzu nemýlil – 2:1

Ve druhé dvacetiminutovce dominoval a pálil ostrými pouze Liberec. Na 3:1 navýšil chytrým lobem VIKTOR ŽAMPA. O čtvrtou branku FTZS se postarala nová akvizice TOMÁŠ JELÍNEK – 4:1 a následně přišla chvíle pro výborně chytajícího JAKUBA DLASKA. Liberecký branař lapil střelu Havrdy při soupeřově power-play a přesným kopem trefil odkrytou branku Démonů – 5:1

V závěru dobrý výkon týmu korunoval pohlednou akcí svým druhým zásahem v utkání ALEŠ BENEK, kterého našel Jelínek – 6:1

Liberec tak ovládl po zásluze severočeské derby a může se v poklidu připravovat na další ligové utkání, které ho čeká po reprezentační pauze za 14 dní v Teplicích.

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce): "Jsem rád, že jsme navázali na výkon z Ústí a odčinili tak výkon z prvního domácího zápasu. Rozhodujícím faktorem byla asi naše obětavost. Snažili jsme se být rychle pod míčem a zablokovat co nejvíce střel. Zároveň jsme byli dost aktivní směrem dopředu a odměnili jsme diváky hezkými brankami.”

Hodnocení Karla Kruliše (trenér Démonů Česká Lípa): "Dnešní zápas byl v prvním poločase vyrovnaný a troufnu si říct, že jsme si vytvořili i více šancí, které jsme ale neproměnili a vlastními chybami darovali soupeři vedení. V druhé půli jsme po naší šanci propadli a soupeř opět udeřil a bylo hotovo. Liberec byl hladovější po vítězství a zaslouženě vyhrál.”

Statistiky

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.