Naopak atraktivní souboj v Edenu skončil remízou. Slavia hrála 1:1 s Teplicemi. „Zápas měl obrovskou kvalitu, čekal jsem v prvním kole taktičtější zápas alespoň ze začátku, ale byla to jízda hned od začátku a vysoké tempo vydrželo až do konce,“ pochvaloval si autor první slávistické trefy v sezoně Zdeněk Sláma.

Brankář Teplic Michal Hůla zase mluvil o zasloužené remíze: „Myslím si, že k vítězství nám něco chybělo. Slavia byla chvilkami i lepším týmem. Druhý poločas jsme spíše jen bránili. Na první kolo to byl zápas s obrovskou kvalitou. Máme úplně nový tým. Vezeme domů dobrý bod.“

Rival ze Sparty splnil povinnost a vyhrál 6:1 na půdě poslední České Lípy. V brance Sparty se objevila nová posila Andrej Mykytjuk z Helasu. „Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, dělali jsme to, co jsme si řekli, kontrolovali jsme hru, a nakonec i poklidně vyhráli. Myslím si, že možná zbytečně jsme hru otevřeli, ale celkově to dopadlo výborně,“ promluvil sparťanský debutant mezi třemi tyčemi.

Oddychla si i Plzeň, která doma otáčela jednogólové manko s Helasem, ale nakonec vyhrála jednoznačně 6:1. „Bylo důležité, že jsme zápas brzy otočili a mohli jít v lepším rozpoložení do druhého poločasu. Naštěstí jsme potom odskočili a bereme tři body,“ usmíval se autor hattricku Martin Zdráhal.

Výprask z Chrudimi si odvezl ústecký Rapid. Zápas skončil 13:1 pro Východočechy. „Bylo důležité, že jsme sezonu odstartovali vítězstvím, i když bylo vidět, že ještě nejsme v nejlepší formě, protože jsme se hodně věnovali fyzickým tréninkům,“ upozornil autor pěti chrudimských branek Max a dodal: „Jsem rád, že jsme se zase po delší době mohli ukázat našim fanouškům.“

Dramatický zápas se hrál i na severu Čech. Domácí Liberec nakonec podlehl Mělníku 3:5. „Místo toho, abychom v poločase vedli, jsme prohrávali a potom už se nám hrálo těžko, když jsme celý druhý poločas museli dotahovat,“ litoval liberecký kouč Karel Vrabec. Jeho protějšek Jakub Němec měl také jasno: „První kola jsou pro všechny týmy trošku nevyzpytatelné, protože neví, co od sebe mohou očekávat. Nám se však podařilo Liberec v prvním poločase zaskočit nasazením, krásnými kombinacemi, brankami a výbornou obranou.“

Kolo se dohrálo v pondělí večer v Modřicích. Žabinští Vlci Brno hostili českobudějovické Dynamo a hosté si odvezli důležitou výhru 3:0. Za týden jedou do moravské metropole znovu. Tentokrát na Helas. "Hra samotná nebyla až tak tragická, ale bohužel jsme si nevytvořili žádné vyložené gólové šance a směrem k soupeřově bráně jsme byli bezzubí," litoval předseda domácího celku Michal Letzel. 

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.