Démoni vstoupili do zápasu s taktikou zabezpečené obrany a rychlých protiútoků, Sparta naopak vsázela na držení míče a postupný útok. Obranná strategie Démonům vycházela do třetí minuty, kdy k zakončení z poloviny hřiště dostal Carlinhos a Sparta vedla 0:1. Poté se Sparta dlouho nemohla prosadit, kdy několik dobrých zákroků předvedl Lecjaks. Prosadit se povedlo až v desáté minutě elegantním přehozením z velkého úhlu Brahimimu – 0:2. Poté už do konce poločasu žádná branka nepadla, když už oba týmy nějaké, tak se předvedli oba brankáři, a tak se šlo do kabin za stavu 0:2.

Do druhého poločasu vstoupila Sparta nejlépe jak mohla a už patnáct vteřin po začátku se dostala zásluhou Gualdy, který se po uvolnění prosadil ze strany na vzdálenější tyč Lecjaksovi branky – 0:3. Další branku přidal po rychlém protiútoku Křivánek a Sparta vedla už 0:4. Poté se Démoni nadechli, když se v jednatřicáté minutě, po volném přímém kopu Havrdy prosadil Bialek – 1:4. Všechny naděje démonů utnul o tři minuty později Fejzullahi, který uklidil přihrávku do prázdné branky – 1:5. Poslední branku vstřelil čtyři minuty před koncem po individuální akci Angellot, který si dokázal naznačením zbavit brankáře a poté o Havrdu uklidil míč do branky – 1:6. A tímto výsledkem i utkání skončilo.

Utkání lze i přes nepříznivý výsledek hodnotit vcelku kladně. Přestože Sparta vstřelila šest branek, se dokázali Démoni prezentovat kompaktní obranu a nenabízeli Spartě tolik příležitostí, kolik by si přála. Dobrým výkonem se předvedla nová posila Lukáš Lecjaks. V útoku si Démoni vytvořili několik příležitostí, ale neměli potřebné štěstí nebo se předvedl Andrej Mykytjuk v brance Sparty.

Ohlas trenéra Démonů Karla Kruliše: „Věděli jsme, že Sparta přijela se silným kádrem a do toho zápasu jsme vstupovali s tím, že nemáme co ztratit a budeme trpělivě bránit a nějakým způsobem zkusíme Spartu potrápit. Myslím si, že první poločas jsme plnili všechno, co jsme měli. V druhém poločase nás ovlivnilo, když jsme dostali v desáté nebo patnácté vteřině gól na 3:0, což nás srazilo zase dolů, a my jsme se snažili tlačit víc dopředu a z toho pramenily chyby, ze kterých jsme dostali góly.“

Ohlas Andreje Mykytjuka hráče Sparty: „Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, dělali jsme to, co jsme si řekli, kontrolovali jsme hru, a nakonec i poklidně vyhráli, i když po vstřeleném gólu to bylo na obě strany. Myslím si, že možná zbytečně jsme hru otevřeli, ale celkově to dopadlo výborně.“

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?