SK Interobal Plzeň – Helas Brno

Tomáš Vnuk (hráč, Interobal): „Určitě jsme všichni rádi, že sezóna zase začíná a budeme mít šanci hrát ligová utkání. Od prvního zápasu nečekám úplně pohledný futsal, ale důležité bude do sezóny vstoupit vítězně.“

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): „Los prvního kola je pro nás z mého pohledu přívětivý, do Plzně můžeme po nepříliš povedené přípravě cestovat s čistou hlavou a bez tlaku, který by nám měl zbytečně svazovat nohy. V Plzni se určitě nepředstavíme v kompletním složení, což mě mrzí zejména z důvodu důstojné konfrontace a herní praxe. Věřím, že naši nepříliš povedenou přípravu nahradíme velkým zaujetím a elánem.“
______________________________________
PÁ 19:00 | SH Lokomotiva Plzeň

SK Slavia Praha - Svarog FC Teplice

David Frič (trenér, Slavia): „Zápas bude především o nás, o tom, jak k němu přistoupíme, jak budeme plnit taktické pokyny, určitě bych si to představoval jinak, než tomu bylo v generálce v Chrudimi. Určitě narozdíl od přípravy stabilizujeme sestavu a nebudeme protáčet celý kádr.“

Michal Hůla, (brankář, Svarog FC): „Po dlouhé pauze opět naskočíme konečně do ligového zápasu a všichni se na to moc těšíme. Od zápasu na Slavii očekávám od první minuty boj o každý centimetr palubovky. Věřím, že jsme na utkání dobře připraveni a že ho zvládneme a vstoupíme do sezóny vítězně."

_______________________________________
PÁ 20:00 | SH Eden

FK Chrudim – FC Rapid Ústí n. L.

Felipe Conde (trenér, FK Chrudim): „V prvním kole se budeme soustředit především na náš tým. Máme za sebou kvalitní test proti Slavii, která je skvělým mužstvem. Předvedli jsme dobrý výkon a, k mému překvapení, řada věcí, kterým jsme se během prvního měsíce věnovali, vyšla dokonale. Udělali jsme spoustu taktických změn, ale hráči se k novému stylu adaptovali velmi dobře. Chceme ligu odstartovat dvěma výhrami, ale debuty jsou často velmi komplikované, takže musíme být maximálně soustředění, abychom odvedli dobrý výkon.“

Matěj Čapek (předseda, Rapid Ústí n. L.): „V prvním kole zajíždíme na palubovku Chrudimi, jako každý rok jednoho z největších favoritů na titul. Čeká nás velice těžké utkání, do kterého půjdeme s čistou hlavou a touhou překvapit svého soupeře."

____________________________________
PÁ 20:00 | MSH Chrudim

FTZS Liberec – SK Olympik Mělník

Karel Vrabec (trenér, FTZS Liberec): „Je to první zápas sezóny, takže doufám, že jsou kluci dostatečně natěšení a nahecovaní a o to víc, že začínáme na domácí palubovce. Mělník je kvalitní tým s dobrými futsalisty, takže to určitě nebude lehký zápas, ale věřím, že každý z našich hráčů je připravený udělat maximum pro tým. Naše výkony se během celé přípravy stupňovali, proto doufám, že si to dokážeme přenést do prvního zápasu. Půjdeme do něj s maximálním nasazením a chutí vyhrát. Nic jiného, než výhru nebereme!”

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Pro každý tým je důležité vstoupit dobře do soutěže. Hned na úvod nás však čeká velmi těžký soupeř. Liberec má ambice atakovat horní příčky tabulky a myslím, že se mu letos podařilo postavit velmi dobrý tým. Pro nás to bude zkouška jak jsme na ligu připraveni a utkání nám ukáže na co můžeme v letošním roce myslet. V přípravě jsme odehráli velmi dobrá utkání, na která chceme navázat hned na začátku soutěže. Když se nám to podaří tak budeme v Liberci úspěšní."

_______________________________________
PÁ 20:00 | SH Dukla Liberec

FC Démoni Česká Lípa – AC Sparta Praha

Karel Kruliš (trenér, Démoni): „V pátek nás čeká nový začátek 1. Futsal ligy. Nás po zpackané loňské sezoně čeká reparát, který načneme s pražskou Spartou, což bude velice kvalitní a těžký soupeř. Budeme vycházet s kvalitní obrany a pokusíme se soupeře potrápit.

Beni Simitči (trenér, Sparta): „Je středa, ale pořád nevím, s jakou sestavou do Lípy pojedeme, protože nevíme, jestli se nám stihne odblokovat zákaz přestupů. Nicméně pojedeme s kádrem, co máme, i když to bude těžké, tak rozhodně chceme do Prahy tři body přivést.“

___________________________________
PÁ 20:30 | MSH Česká Lípa

Žabinští Vlci Brno - SK Dynamo PCO České Budějovice 

Michal Letzel (předseda ŽV Brno): "Oproti losu před loňskou sezonou, který nám přisoudil na úvod velké favority, máme letos v prvních kolech soupeře o poznání hratelnější, a právě proto se musíme snažit bodovat od začátku, jelikož později bychom to pravděpodobně velmi složitě doháněli. V prvním kole nás čeká důležité utkání se soupeřem, kterého jsme v loňské sezoně porazili na jeho palubovce a v domácí odvetě jsme s ním naopak prohráli. Jihočeši jsou souborem velmi kvalitních hráčů s víceméně nevyzpytatelným herním stylem, a přestože to bude velice těžké, chceme zvítězit."

Štěpán Prokeš (hráč PCO): "Čeká nás první zápas v sezoně, který bychom měli s Vlky zvládnout, pokud chceme do sezony vstoupit správnou nohou. Bohužel jedeme oslabeni o některé klíčové hráče, ale o to víc se o vítězství popereme. Nejedeme do moravské metropole na výlet, ale bodovat."

____________________________________
PO 19:00 | MSH Modřice

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.