Střetnou se tedy hned loňští semifinalisté. Slavia dokončila sezonu na čtvrté pozici, Severočeši o příčku lépe. Jenže pak přišel málo vídaný krok. Vedení Teplic rozprášilo svůj kádr, z něhož nakonec zůstal jen Adriano a brankář Michal Hůla. V týdnu totiž nakonec opustil mančaft i kapitán Claudio.

Právě reprezentační gólman Hůla promluvil o sehranosti Svarogu: „Času moc nebylo, ale každý jsme udělali pro sehrání maximum a věřím, že to předvedeme už v pátek na Slavii.“ Jedním z nováčků v kádru je Tomáš Abrham, který přišel z České Lípy. „V Teplicích jsem teprve měsíc, a tak trochu restartuji svoji kariéru,“ přiznal. „Od dob, co jsem skončil v Plzni, jsem se hledal. Teď ale vidím zase motivaci porvat se o každou minutu na hřišti. Zaujal mě přístup celého vedení a realizačního týmu v Teplicích, kde není nic problém.“

Pro Slavii jsou Severočeši nyní dost nečitelní. „Teplice určitě budou mít kvalitní tým, ale jsem přesvědčený, že je výhoda na naší straně. Jsme spolu dlouho a kádr se jen zkvalitňuje,“ zdůraznil slávista Jan Křemen.

Před pátečním vzájemným zápasem hovoří bilance obou týmů jasně. Devětkrát vyhrál Svarog a pouze jednou Slavia. „Bilance je to krásná, ale myslím si, že to nikdo z týmu vůbec nevnímá. Čeká nás velice náročné utkání, na které se pečlivě připravujeme a věříme, že ho zvládneme,“ řekl Michal Hůla a favorita v utkání nevidí: „Sice jsme loni dvakrát vyhráli, ale vždy se jednalo o velice těžký a vyrovnaný zápas. Neřekl bych úplně, že jsme favorité, ale jedeme do Prahy s jediným cílem, a to je vstoupit vítězně do sezony.“

Loňský zápas v Edenu skončil výhrou Teplických 5:3. Zápas nedohrál pro červenou kartu domácí Křemen: „Myslím, že proti Teplicím jsem odehrál nejvíce zápasů vůbec v lize, ale neoblíbený soupeř to určitě není. Je to tým jako každý jiný.“ Opora Slavie si do pátečního zápasu věří. Dvě loňské prohry jsou zapomenuty. „Dělám to nerad, ale pro páteční zapas bych si troufl nás pasovat do role favorita. Minulý rok jsme nebyli v ani jednom zápase horší, ale bohužel jsme nezvládli důležité momenty zápasu a body nám proklouzly mezi prsty. Teplice klasicky přebudovaly celý tým, a proto si myslím, že letos už Svarog ze Slavie body na sever nepoveze,“ usmíval se Jan Křemen.

Sešívaní budou spoléhat znovu na Davida Jošta, loni nejlepšího střelce základní části. Proti Teplicím se však paradoxně ani jednou gólově neprosadil. „Teplice mají každý rok kvalitní tým, a zatím to vypadá, že tomu letos nebude jinak. Nevím, jestli to mělo nějaký konkrétní důvod, ale pevně věřím, že se mi střelecká smůla v pátek podaří zlomit,“ přál si střelec Slavie. A kdyby si měl Jošt vybrat, koho proti sobě v brance? Na výběr má Martina Mareše a Michala Hůlu. „Oba brankáři podávají stabilní výkony a ani proti jednomu se mi nějak výrazně nedaří,“ vzpomínal a dodal: „Popravdě řečeno moc neřeším, kdo proti mně stojí v brance. Vždycky se snažím dát nějaký gól a pomoct týmu.“

Zápas vysílá živě web ČT Sport a HbbTV.

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?