Česká futsalová reprezentace si po devíti letech zahraje na mistrovství světa. Ještě před odletem týmu trenéra Tomáše Neumanna do Litvy se rozehraje také 1. Futsal liga. „Všichni pevně věříme a přejeme si, aby český tým v Litvě uspěl. I proto jsme si nadělili značku, která je hravá, moderní a energická. Přesně taková, jaký je futsal,“ prozradil PR manažer SFČR Michal Pavlík. Zástupce marketingové agentury STES pro futsal Tomáš Vejr ho doplnil: „Futsal je náš sport. Proto jsme ke kampani připojili hashtag #nasfutsal.“

Představení nové identity Futsal

Nová identita futsalu vznikala několik měsíců. Ujal se jí přední český grafik Jan Moucha z kreativního studia VMLY&R ve spolupráci se STES a Svazem futsalu ČR. Věříme, že se Vám nová futsalová značka zalíbí. Je jiná než ostatní a je zcela nová. Český futsal nikdy nic podobného neměl.

„Přeji novému futsalovému brandu, který je velmi specifický, a mně osobně se opravdu velmi líbí, jen to nejlepší. Aby byl přijat futsalovou i širokou veřejností, aby pomohl futsalu při zviditelňování se jako svébytného a hrdého sportu. Aby se každý futsalista mohl se svým sportem doslova sžít a identifikovat. Futsalu a brandu zdar!“ prohlásil předseda SFČR Otakar Mestek.

Na futsalové identitě pracoval také Václav Kudrna ze společnosti STES: „Jsem velmi rád, že se nám podařilo vytvořit originální a ucelenou identitu futsalu. Musím poděkovat nejen Janu Mouchovi z agentury VMLY&R, ale i všem ostatním, kteří se podíleli na tvorbě nového brandu futsalu. Futsal, jakožto velice atraktivní sport, si zaslouží pozornost široké veřejnosti. Věřím, že nám tato změna pomůže i v oblasti marketingu a obchodu. Zároveň bych rád popřál hodně štěstí naší reprezentaci na blížícím se Mistrovství světa v Litvě.“

„Futsal je velice energický sport, proto bylo mým cílem tuto energii přenést i do vizuální identity. Nejdominantnějším prvkem jsou diagonální trajektorie letu míče, které jsou použity jak v logu, kde tvoří střela do „vinglu“ branky stylizované písmeno F, tak v celém vizuálním systému,“ popisoval tvorbu autor logo manuálu Jan Moucha z agentury VMLY&R. „Střely se objevují buď jako grafické pozadí na různých materiálech nebo jako samostatný motiv. Dynamiku dále podporuje i použití kurzívního řezu písma Raptor od české písmolijny Superior Type. Pevně věřím, že bude nový vizuální styl dobře přijat, a že nový kabát pomůže odstartovat další úspěšnou etapu tohoto skvělého sportu,“ dodal.

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.