První přípravné utkání před novou sezonou za sebou mají prvoligoví futsalisté Mělníka a jejich druholigoví kolegové z Mladé Boleslavi. Tradiční vzájemné měření sil tentokrát dopadlo výsledkově jasně pro favorita, který hostům v Neratovicích uštědřil porážku 2:8.

„I přesto jsme dle mého předvedli dobrý výkon, i když konečný výsledek by mohl má slova vyvracet,“ řekl po zápasu kouč Mladé Boleslavi Michal Bílek. Jeho tým měl sice za sebou pouze úvodní trénink letní přípravy, přesto herně za svým slavnějším sokem nezaostával. Mělník ale nekompromisně trestal okénka v hostující obraně. „Domácím jsme ve hře byli vyrovnaným soupeřem. Ti nás trestali hlavně po našich ztrátách míče a brejcích, z kterých vstřelili snad šest gólů,“ hlásil Bílek. A jedním dechem dodal: „V této činnosti byl jasně znatelný rozdíl mezi první a druhou ligou.“

Skóre zápasu otevřel už ve druhé minutě z nacvičeného signálu Nedostup, za hosty srovnal po samostatném úniku jejich nejlepší hráč Odehnal. V půlce poločasu hosté inkasovali dvakrát během patnácti vteřin a znovu Nedostup a poté Gabčo stanovili poločasové skóre. „Měli jsme tam za stavu 1:1 dvě dobré šance, ale neproměnili jsme a vzápětí přišel trest,“ poznamenal obránce Malibu Jan Kvapil.

I ve druhém poločase se hrál vyrovnaný futsal, hosté ale přeci jenom tahali za kratší konec provazu, a nakonec odešli s výraznou porážkou 2:8. Na té se podílel hlavně domácí Lukáš Nečas, který byl podepsaný hned pod sedmi domácími trefami, když dvě branky dal a na pět sám přihrál.

Olympik Mělník - Malibu Mladá Boleslav 8:2 (3:1)
Branky: 2. Nedostup (Nečas), 10. Nedostup, 10. Gabčo (Nečas), 23. Gabčo (Nečas), 32. Nedostup (Nečas), 32. Nečas (Nedostup), 40. Nečas (Gabčo), 40. Prejsa (Nečas) - 6. Odehnal, 26. Odehnal (Sedláček).
Mělník: Šanda – Lehner, Šmejkal, Prejsa, Gabčo, Babovák, Nedostup, Nečas, Machytka.
Malibu: Žežulka - Volf, Sedláček, Machů, Jirdásek - Odehnal, Kvapil, Vaněk, Formánek.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?