Celek z Podvinného mlýna vstoupil do nového ročníku nejvyšší futsalové soutěže v pozměněném složení a začátek soutěže Spartu nezastihl v nejlepší formě. Po výhře v Ústí a remíze s Chrudimí ztratili rudí duely s Teplicemi, Slavií i Mělníkem. Když bylo Spartě nejhůře, mohla se opřít o kolumbijského kouzelníka Angellota, jenž velkou měrou napomohl k výhrám nad českobudějovickým Dynamem a v odvetě s červenobílým celkem.

Sparta do další části sezony posílila. Z Olympiku Mělník přišel Josef Gabčo, jenž se poprvé střelecky prosadil na palubovce v Českých Budějovicích. Simitčiho družina se zvedla. V průběhu ledna a února natáhla vítěznou sérii na osm střetnutí. Další porážka přišla až v hale pozdějšího mistra, plzeňského Interobalu.

Sparťané ale najeli znovu na vítěznou šňůru, na jejímž konci oplatili porážku Plzni. Na závěr základní části pak přišly porážky s Chrudimí a Teplicemi. Naděje na třetí místo po základní části byla ta tam. Podruhé v historii se tak schylovalo ve čtvrtfinále k pražskému derby. V sezoně 2017/2018 postoupila Sparta hladce ve třech zápasech. Tentokrát se série protáhla až na pět zápasů.

Slavia sice získala první duel v sérii po vítězství 1:0. Sparta ale průběh čtvrtfinále otočila. Získala duel v Edenu 5:4 a zvítězila i doma v UNYP aréně na pokutové kopy po dalším vyrovnaném duelu. Rozhodovaly maličkosti, které se nakonec přiklonily na sešívanou stranu v závěru série. Nejprve slávisté doma postoupili po výhře v prodloužení, na závěr pak zvítězili i na Podvinném mlýně 5:4.

Velké zklamání pro celou Spartu, a hlavně pro trenéra Beniho Simitčiho, který neúspěch jen velice těžko skousával. „Po zápase jsem pogratuloval všem ze Slavie, protože tak se sparťani chovají, ke gratulacím není co dodat. Určitě nevyhrál lepší tým, vyhrál šťastnější,“ uvedl hlavní lodivod rudé flotily.

V produktivitě opět v dresu Sparty dominoval kolumbijský reprezentant Angellot. Čtyřicet šest kanadských bodů v devatenácti zápasech. Kolumbijec nestačil pouze na plzeňského Tomáše Vnuka, který si však uspořádal v bodování vlastní soutěž a získal ocenění Nejlepší cizinec ligové sezóny 2020/2021. Produktivní byli i češti reprezentanti Lukáš Křivánek a Jiří Vokoun, kteří se taktéž udrželi nad průměrem bodu na zápas.

Sparta však nezahálela a v průběhu letní pauzy přivedla do týmu brněnské duo Tarika Lukšiju a brankáře Andreje Mykytjuka. Na brankářském postu zvýší konkurenci i navrátilec do sparťanského dresu Cristiano Cardoso, jenž se vrací z Kosova. Na Podvinném mlýně potvrdili další působení i Lukáš Křivánek, Carlinhos, Angellot nebo Jesús Gualda.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.