Začátek sezony se Helasu příliš nevydařil. Bylo to dáno jak losem, tak také tím, že Brno nezvládlo první utkání celého ročníku. Na palubovce Démonů padli jihomoravští futsalisté 3:5, což byla jedna ze dvou výher trápící se České Lípy v celém ročníku. Nestačil ani hattrick produktivního Ivana Šarközyho, který se opět zařadil mezi hlavní opory kádru trenéra Tomáše Galii. Jednadvacetiletý hráč nasbíral v základní části jedenáct branek a stejný počet asistencí. Stal se tak nejproduktivnějším hráčem týmu.

Helas si za prvních šest zápasů spravil chuť pouze ve druhém kole. Na domácí palubovce ve sportovní hale Vodova deklasovali brněnští hráči nováčka z Ústí nad Labem 12:5. Nejlepším hráčem duelu byl tehdy vyhlášen David Presl, jenž zaznamenal ke dvou přesným trefám dvě asistence. Další bodové nadechnutí přišlo až v rámci šestého kola. Opět z toho byla domácí výhra, tentokrát nad Olympikem Mělník.

Vítězství 8:2 režíroval David Cupák, jenž vydržel věrný brněnskému dresu celou sezonu. Proti Středočechům nasázel hattrick a na vrch přidal dvě přihrávky na gól. V celosezonním bodování skončil těsně za Šarközym. V lednu přišel také první bodový import z venku. Z jihu Čech přivezli futsalisté Helasu tři body za výhru 5:3.

Také Brňané, stejně jako hráči Liberce, marně hledali recept na první pětku soutěže. Nejnižší porážky s Teplicemi, Plzní a Spartou byly vždy o dvě branky. Nejblíže k bodovému zisku byli Jihomoravané v Praze. Na Podvinném mlýně vedli se Spartou ještě deset minut před koncem. Svěřenci Beniho Simitčiho ale dokázali průběh střetnutí otočit ve svůj prospěch.

Největší vítězná zápasová šňůra se tak natáhla pouze na číslovku dvě. V celkovém součtu to stačilo Brnu na šesté místo tabulky po základní části. Na pátou Slavii byla ztráta čtrnáctibodová. Sedmý Liberec byl v závěsu o dva body.

Helas je již tradičním účastníkem play-off. Na příčkách zajištující účast v závěrečné části sezony se umístil již popáté v řadě. Opět se ale přítomnost brněnské družiny smrskla pouze na čtvrtfinálové klání.

V letošním případě pouze tři zápasy. Z toho dva však velice vyrovnané. V prvním a druhém zápase série se Svarogem Helas trápil teplický celek. Největší šanci na to, abychom sérii prodloužili, byl druhý zápas v Brně, kdy jsme vlastně i vedli. Potom Teplice při power-play vyrovnaly, a nakonec jsme v poslední vteřině se sirénou dostali kuriózní gól na 2:3. Chyběla nám určitá porce zkušeností, abychom tento zápas zvládli,“ uvedl v rozhovoru Tarik Lukšija, který v nadcházejícím ročníku již nebude oblékat dres Helasu. Nadějný futsalista přijal nabídku Beniho Simitčiho a přestoupil do pražské Sparty.

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.