Když byl na začátku května Ondřej Černý respondentem svého jmenovce Zlámala, který mj. působí jako reportér webu UEFA, uvedl, že k tomu, aby mohl kupovat letenku do Pobaltí, musí uspět během konkurzu v konkurenci 76 rozhodčích z celého světa, přičemž dvacet z nich je z Evropy. Nyní je jasné, že hlavní arbitr finále ME 2018, který se na jaře představil ve finále Ligy mistrů, si připíše další velký úspěch.

Ondřej Černý před časem v pořadu eFutsal Talk prozradil, že na světovém šampionátu v Litvě se bude premiérově využívat i VIR, což obdoba fotbalového VAR, který známe z české ligy a mezinárodních soutěží.

Nominace rozhodčích na MS je zajímavá také tím, že v ní figuruje ruská rozhodčí Irina Velikanovová. Na tu si možná naši fanoušci futsalu vzpomenou, protože loni v únoru pískala v rámci české kvalifikační skupiny rozhodující souboj našeho týmu o přímý postup na MS s Kazachstánem.

Ondřeji Černému je třeba poděkovat za další skvělou propagaci českého futsalu a popřát mu, aby se na jeho výkony snášela jenom chvála. Ideálně ve stejném měřítku jako v případě rozhodčích na letošním ME ve fotbale.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?