FTZS angažovalo do týmu před sezonou několik zkušených futsalistů, kteří mají s nejvyšší soutěží bohaté zkušenosti. Jiří Novotný, Viktor Žampa a Tomáš Vobořil. Prvně jmenovaný futsalista má za sebou již šestnáctou sezonu. Nasbíral již 338 startů a nasbíral téměř 200 kanadských bodů. Žampa v průběhu ročníku zapsal již stý ligový start. Vobořil byl zase druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Ke konci sezony ale přišlo nepříjemné zranění, které šestadvacetiletého futsalistu v závěru ročníku vyřadilo ze hry.

Svěřenci hrajícího trenéra Aleše Beneka vstoupili do sezony povedeně a po prvních šesti kolech měli na kontě třináct bodů. Poté však přišlo hlušší období, které znamenalo tabulkový propad. Pomohly až dvě shodné venkovní výhry 6:2 na palubovkách nováčků soutěže.

Jediné, co Liberci v této sezoně chybělo, bylo porazit někoho ze silné pětky. Uvidíme, jestli se to severočeskému celku podaří v další sezoně. FTZS pořád soupeři z čela o malý kousek unikají. Dvě těsné prohry se Spartou a porážka o jedinou branku se Svarogem značí, že jsou liberečtí hráči na správné cestě.

Premiérová čtvrtfinálová účast se smrskla na pouhé tři zápasy. Dva venkovní příděly na palubovce Chrudimi a domácí porážka se ctí. Výsledky 2:11, 1:4 a 1:12 znamenaly rychlý konec. První branku FTZS v play-off zaznamenal Pavel Baláž, který byl také nejproduktivnějším hráčem Liberce v play-off společně s Dominikem Zdržálkem. Téměř bod na zápas dokázal sbírat v základní části Jakub Žoček.

Severočeši byli také prvním celkem, který v letní přestávce oznámil personální změnu na postu hlavního trenéra. Po roce a půl skončil na místě hrajícího kouče Aleš Benek, jenž však bude dál pokračovat v hráčské kariéře. Na jeho pozici se posunul Karel Vrabec, který nasbíral za svou kariéru přes 60 ligových startů v dresu libereckých klubů FTZS a Alfy.

„Je to něco, o čem jsem vždy přemýšlel a lákalo mě stát se trenérem. V týmu jsem toho dost odehrál, takže nebylo o čem dlouho přemýšlet. Padlo také rozhodnutí, že skončím jako hráč, abych se mohl stoprocentně věnovat týmu,“ uvedl šestatřicetiletý Vrabec.

K výměně na trenérském postu se vyjádřil také Aleš Benek, který mimo jiné trénuje také ve fotbalové akademii Slovanu Liberec. „Rozhodování bylo těžké, ale jsem strašně rád, že to Vrába vzal a bude náš nový trenér. Pro mě osobně to bylo náročné skloubit hraní a trenérství dohromady. Vím, že tento krok zase posune náš tým směrem dopředu,“ uvedl zkušený futsalista na facebookových stránkách FTZS Liberec.

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?