Téměř půl roku držel Mělník domácí neporazitelnost. Po úvodních dvou venkovních porážkách se Slavií a s FTZS porazili doma mělničtí futsalisté Dynamo České Budějovice 5:4. Zápas se povedl zejména Dominiku Šupovi. Nejproduktivnější mělnický hráč v základní části se podílel v tomto duelu na čtyřech brankách, kdy jednu sám vstřelil a další tři přihrál.

Středočeši sice následně vypadli v poháru SFČR se Spartou, pražskému celku ale porážku oplatili v 1. FUTSAL lize! Těsně před přerušením nejvyšší soutěže si futsalisté Olympiku poradili s celkem z Podvinného mlýna 5:3. Opět zářil čtyřiadvacetiletý Šup, jenž ke zkompletovaném hattricku přidal dvě asistence. Parádní počin proti mistrovskému celku ze sezony 2018/2019.

První porážka v domácím prostředí přišla až na začátku února. Olympik podlehl pozdějšímu mistrovi z Plzně 3:4. To už se musel Středočeši obejít bez důležitého střelce Josefa Gabča, který se v průběhu ledna přesunul do Sparty.

Jak se celku trenéra Jakuba Němce dařilo v domácím prostředí, tak naopak na hostujících palubovkách to Mělníku vůbec nešlo. Na zisk prvních venkovních bodů čekali mělničtí hráči až do 5. února. Olympik vyloupil trápící se Českou Lípu. Mimo standartního příspěvku Dominika Šupa se zaskvěl také Jakub Moravec, který nasázel hattrick a na Šupovu branku asistoval.

Právě Šup se také postaral o zisk dalších bodů. Tentokrát se hlavou prosadil v poslední vteřině domácího zápasu s ústeckým Rapidem po náhozu brankáře Dominika Hnízdila, jenž se do konce ročníku již v brance neobjevil. V dalším zápase totiž brankoviště Olympiku zaujal Jan Žežulka, kterého poslala Slavia do Mělníka na krátké hostování s cílem většího herního vytížení pro mladého nadějného brankáře.

Do play-off pomohlo Olympiku další domácí vítězství s teplickým Svarogem 3:2, které režíroval dvěma brankami Radek Hrdý. Skvělým výkonem se prezentoval také brankář Martin Šanda, jenž se do konce sezony rovnoměrně podělil o prostor mezi třemi tyčemi s hostujícím Žežulkou.

Ve čtvrtfinálové sérii se již Mělníku podařilo vzdorovat pozdějšímu držiteli titulu pouze první zápas. Jedinou branku Olympiku ve čtvrtfinále vstřelil právě na začátku série Radek Hrdý. Interobal ale úvodní duel v plzeňské hale Lokomotiva otočil a v prodloužení také získal. Následující dvě střetnutí už Němcova družina neměla síly zvrátit na svou stranu a svou sezonní pouť ve čtvrtfinále ukončila.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.