Kde hledat hlavní příčinu uniknutí postupu do závěrečné fáze soutěže? Zejména v úvodních pěti kolech. Dynamo v těchto zápasech neuhrálo ani bod. Jihočeši si zejména nepohlídali zápasy s Mělníkem, Libercem a nováčkem z Brna. Procitnutí přišlo až v lednu.

Na začátku nového kalendářního roku si ve druhém zápase s Mělníkem připsali futsalisté z jihu důležitou výhru 5:0, která týmu pomohla do dalšího průběhu sezony. V dalším domácím zápase přišel další triumf s Libercem, a o týden později na palubovce Žabinských Vlků. Tedy odveta za nepovedené duely ze začátku sezony.

Po dvou výhrách na českolipskými Démony a ústeckým Rapidem aspirovali Jihočeši na postup do play-off. Proti Českým Budějovicím ale výrazně promluvil los. Ten byl opravdu nemilosrdný. Z posledních tří zápasů s Chrudimí, Teplicemi a Slavií vyšlo Dynamo se skóre 3:21 a naděje na účast mezi osmičkou nejlepších byla ta tam.

Celý ročník zhodnotil na stránkách českobudějovického klubu kapitán týmu Radim Pouzar, který drží tým pohromadě. „I druhá sezóna v nejvyšší futsalové lize se dá hodnotit úspěšně. Bodově jsme překonali tu loňskou, ale hlavně jsme se dokázali herně posunout. Jsme určitě zkušenější v řešení standardních situací soupeře, osvojili jsme si určité herní automatismy a dokázali být v některých zápasech silným protivníkem i jasným favoritům. Tohle považuji za pozitiva uplynulé sezony,“ uvedl osmatřicetiletý futsalista, který zároveň vyzdvihl práci futsalového svazu a klubů umožňující dohraní sezony.

Nejproduktivnějšími tahouny týmu byla stejně jako před rokem dvojice Petr Benát a David Radouch, který se dokonce dostal do širšího reprezentačního výběru trenéra Tomáše Neumanna. Zdatně jim sekundoval také Radim Pouzar, který byl s Jiřím Hrbáčem železným mužem týmu. Pouzar chyběl pouze jednou vinou karetního trestu. Hrbáč naskočil do všech duelů základní části.

A co chystají na jihu Čech do příští sezony? „Současný kádr bychom rádi zachovali, protože bez skvělé party, která v tomto týmu je už několik let, by to nešlo. Jsme si samozřejmě vědomi, že věk se nedá zastavit, tak bychom postupně rádi zabudovávali mladší hráče. Třeba z akademie budějovického Dynama,“ řekl Pouzar pro českobudějovický web.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?