Žabinští Vlci se do nejvyšší soutěže prokousali skrz třetí místo ve druhé lize. Po odmítnutí Olomouce a Vyškova postoupit, vzali tuto šanci brněnští futsalisté. Ti se nakonec umístili na desáté příčce se ziskem sedmnácti bodů.

Klub, který vede zakládající člen Michal Letzel, vstoupil do sezony jako velká voda a ihned na úvod potrápil jednoho z favoritů soutěže Svarog Teplice. Po 82 vteřinách vedli Vlci 2:0. Naprosto snový začátek. Ve sportovní hale v Bohunicích později Tepličtí ukázali své kvality a urvali tři body za výhru 7:5. Jihomoravané ale dali jasně najevo, že se s nimi bude muset počítat.

O slovo se v úvodním kole poprvé přihlásil také Dominik Havlín. Čtyřiadvacetiletý futsalista se mihl v nejvyšší futsalové soutěži pouze v sezoně 2018/2019, kdy naskočil do třech zápasů play-off v dresu brněnského Helasu. Ve svém čtvrtém startu dokázal vstřelit Svarogu čtyři branky. Futsalová veřejnost ihned zpozornila.

První bodový zisk zapsali brněnští hráči ve čtvrtém kole na začátku října ještě před koronavirovou pauzou a byla z toho hned domácí výhra 4:2 nad Olympikem Mělník, kterou zajistil druhou brankou v zápase 21 vteřin před koncem zápasu Martin Hanuš. Po nucené přestávce přišla na začátku ledna při restartu soutěže další výhra. Tentokrát dovezená z jihu Čech. Jihomoravští futsalisté přehráli českobudějovické Dynamo 5:1.

Poté ale přišlo první hlušší období a pět porážek v řadě. Z šesti lednových duelů tak Brňané vytěžili pouhé tři body. Pomohlo až městské derby na počátku února. O remízu s Helasem 3:3 se velkou měrou zasloužil opět Dominik Havlín, který zaznamenal druhý hattrick v sezoně.

Poté všechno proběhlo znovu jako přes kopírák. Žabinští Vlci ztratili znovu pět zápasů v řadě. Opět se však povedl začátek měsíce. Tentokrát přišel domácí triumf s dalším nováčkem z Ústí nad Labem 5:3. Znovu k tomu dopomohl hattrickem jeden z Žabinských Vlků. Čeněk Cenek. Ten dohromady nastřádal dvanáct kanadských bodů a stal se třetím nejproduktivnějším hráčem týmu.

Do konce základní části pak přišla ještě další dvě vítězství. S Démony 7:4 a s podruhé s ústeckým Rapidem ve velké přestřelce 12:7. Oba duely orámoval svým galapředstavením Dominik Havlín, který s Českou Lípou nasázel čtyři branky a s Ústím dokonce šest branek. V tabulce střelců pak skončil na dělené čtvrté příčce s kanonýrem Michalem Seidlerem.

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?